Biografie
Op 30 juli 1974 werd  Tijl Maria Theresia Beckand geboren in het Haagse Bronovo Ziekenhuis, waar een zaal naar hem had kunnen worden vernoemd. Dat is niet gebeurd, maar dat kan nog steeds.. Mocht je invloed hebben op dat soort procedures, bel ze gewoon eens op en leg het voor.
Als u journalist bent en u leest dit in voorbereiding op een interview: Tijl groeide op in de schilderachtige Haagse Archipelbuurt, bekwaamde zich in Latijn, schermen, schilderen met olieverf, het schrijven van korte verhalen en het helpen van bejaarden met boodschappen doen.Tijl zat van 1982 tot 1990 op de Vrije School en dus moesten alle teksten van deze site op spelfouten worden gecontroleerd. Daarna werd hij gerekruteerd door het leger voor een speciale eenheid waarvan de regering het bestaan ontkent. Niet zoeken, je vindt er toch niets over.

Verder is het een hoop oninteressant blablabla en toen: Lama’s! Groots succes enz enz. Toen kwam Budget TV een programma met verborgen boodschappen die gezorgd hebben voor internationale politieke stabiliteit. Daarna RTL 4, theatershows en heel veel openbare dronkenschappen. Van zijn laatste geld liet hij deze website maken zodat het allemaal toch nog heel wat lijkt.
Foto: Falco Hassink
Theater
Tussen 2005 en 2008 tourde Tijl met de Lama’s. Honderden shows brachten hen van Theater PePijn tot Koninklijk Theater Carré. Hoogtepunt waren misschien wel de zes shows in de Heineken Music Hall waarmee de Lama’s als eerste bewezen dat deze poptempel ook zeer geschikt is voor een goed stukje humor. Sindsdien volgden Najib, Jiskefet, Jeff Dunham en Hans Teeuwen hun voorbeeld.
In 2009 volgde de Budget Jongerendag, een voorstelling die samen met Ruben van der Meer en Ruben Nicolai werd gemaakt.

In 2010 maakten Ruben, Ruben en Tijl hun voorlopig laatste voorstelling Club Melchior waar improvisatie en werkelijkheid bij elkaar kwamen. Wat dat wil zeggen? Had je er maar bij moeten zijn.

Op 1 december 2010 ging Tijl in première met zijn eerste theatervoorstelling The Gentleman Entertainer, een onemanshow onder regie van Pieter Athmer, die ook voor de regie van Club Melchior tekende.

In april 2011 ging de tour van de Grote Improvisatieshow van start, een (de titel zegt het eigenlijk al) grote improvisatieshow waarin Tijl en Ruben van der Meer samen met telkens andere gasten de pannen van het dak improviseren. Na een korte stop en een reprise in december 2011, staan Tijl en Ruben vanaf april 2012 weer in de theaters met deze supersnelle improv show.
Tijl Beckand op Facebook contact Tijl Beckand
 

twitter Lees op twitter

nieuws Ga naar volledig nieuws overzicht
gastenboek Ga naar het volledige Gastenboek
Laat bericht achter
Naar boven