Uw emailadres wordt niet zichtbaar op de website. Verzenden
Luca - 21 september 2012
Heel erg bedankt voor wat je allemaal doet. Ik dacht dat klassieke muziek stom was, en luisterde het nooit. Door de 10e, en tijl
muller - 20 september 2012
Volkomen humorloos en dus beschamend optreden van Tijl bij K&vdB - van een cabaretier op dit niveau verwacht ik briljante en scherpe improvisaties, maar dit was niveau tussen-de-schuifdeuren. Laat zich door De Telegraaf journalist als kleine jongen de les lezen zonder weerwoord. Compliment voor Jan Rot die liet zien en vooral horen hoe het wel moet.
Veerle - 18 september 2012
Hoi Tijl, Ik vind je een GEWELDIGE man, je kunt mensen laten lachen en ontroeren en wat ik zo geweldig aan je vind. Ondanks alles blijf jij steeds jezelf en je doet gewoon je zin
MULLER - 17 september 2012
test
Bas - 17 september 2012
Zojuist de uitzending van P&W teruggekeken. Je hebt cabaretiers die totaal onzinnige dingen zeggen, maar daardoor wel mensen aan het lachen krijgen. Jij presteert het om onzin uit te kramen zonder grappig te zijn. Of was je serieus toen je het had over defensie afschaffen en Zijlstra naar het front? Mag ik je eraan herinneren dat vd Ende het prima vindt dat kunstsubsidies worden afgeschaft? Volgende keer iets harder je best doen om ofwel de inhoud een beetje onder de knie te hebben ofwel het niveau van de humor wat verder omhoog krikken.
Caroline Strumphler (violiste KCO) - 15 september 2012
Zag je gisteren bij Pauw en Witteman: fantastisch, was erg blij met wat je zei!
Alexander - 12 september 2012
Beste heer Beckand, ik heb me onlangs laten vertellen dat Tsjaikovsky een ballet schreef voor '15 dansers, twee paarden, en een ijsbeer.' Eerste reactie: WTF? Tweede reactie: dat gaan we opzoeken. Maar waar Google niet voorziet zoek ik een andere expert, en moest daarom aan u denken. Kunt u hier meer over vertellen? Heel hartelijk dank! Met vriendelijke groet, Alexander
mijn naam - 08 september 2012
Hallo tijl, u bent echt een geweldige man. U hebt echt gevoel voor humor en dat kan ik echt waarderen! Kortom: u bent een held! Liefs
Hans Bakker - 28 augustus 2012
Geachte Tijl, vandaag is het Release dag van de Enhanced CD "Seeking & Finding" op het label Navona Records [NV5877] ( Amazon/iTunes/Spotify ) Met o.a. 7 koorwerken van mijn hand. Ik hoop dat deze nog "ongehoorde" muziek je aanspreekt! En dat je misschien er iets mee kunt. Als je er prijs op stelt zal ik je met plezier deze en mijn andere CD's toesturen; en je iets over mijn 10-delige koorcyclus PRASASTI en de 3 Canzona's voor orkest vertellen. Met vriendelijke groet, Hans Bakker PS1 Enhanced=inclusief partituren en andere data PS2 Info ook op: www.facebook.com/hans.bakker.900 PS3 Kijk ook eens op mijn website: www.hansbakkermusic.com
Dennis - 27 augustus 2012
The Gentleman Entertainer was echt heel cool
Jaap Ekkelboom - 23 augustus 2012
Beste Tijl, ik luister graag naar klassieke muziek. Ik zit nu naar je CD te luisteren. Moet zeggen dat het leuk is om je verhaal erbij te horen. Erg leuk idee.
Bart Kuijpers - 31 juli 2012
Beste Tijl, Komt er nog een tweede seizoen van Tiende van Tijl? Wij hebben van de eerste serie erg genoten met ons gezin.
Peter - 15 juli 2012
Als je geen verstand hebt van wielrennen ga dan niet stom uit je nek lopen lullen en zogenaamd lollig doen in een flutprogramma.
Miranda Koster - 09 juli 2012
Beste Tijl Op dit moment hebben 34 kinderen van de Vuurvlinder te Den haag geen vakantie maar zitten op zomerschool. Tijdens deze zomerschool maken de kinderen een krant voor het VVV kantoor speciaal voor kinderen. Deze week moeten ze een interview houden met een bekende Hagenaar. Ik zou u willen vragen of u hier aan deel wil nemen. Met vriendelijk groet Juf Miranda Koster Groep 6/7 van de zomerschool. (Vuurvlinder in Mariahoeve) ..
Fleur - 24 juni 2012
beste Tijl, in de Coen en Sander show van november vorig jaar zeiden jullie dat jullie erover gingen denken of jullie terugkwamen met e lama's. Gaat het ook gebeuren of worden duizenden fans nu teleurgesteld???
Mouton - 17 juni 2012
Heus, u kunt beter geen klassieke programma's meer presenteren.
:) - 05 juni 2012
tijl u bent geweldig!!
peter muller - 03 juni 2012
Ik bewonder u over het algemeen zeer maar hoorde u bij K&vdB wel errug veel onzin uitkramen over Wagner en Hitler. Ik beveel u het boek "Wagner - De buikspreker van God" van de joodse journalist Martin van Amerongen aan. pjmuller@euronet.nl
Rob Visser - 31 mei 2012
Ik was niet erg gecharmeerd van de manier waarop je Richard Wagner neerzette, gister bij KvdB. Het had toch iets van een posthume karaktermoord. In alle tijd die er sinds zijn dood is verstreken zijn ongetwijfeld ook verhalen een eigen leven gaan leiden, inclusief roddel en achterklap. Dit voorbehoud maakte je totaal niet. Je verhaal was m.i. te dik aangezet en te stellig. Het leek net of je mensen die van zijn muziek kunnen genieten een soort schuldgevoel wilde aanpraten. Je had het over mensen die ondanks de foute denkbeelden van Wagner toch uiteindelijk de verleiding niet kunnen weerstaan naar hem te luisteren. Daarmee toch voeding gevend aan de idee dat de persoon Wagner logischerwijs een obstakel vormt om diens muziek te kunnen waarderen. Ikzelf ervaar dit in ieder geval absoluut niet zo. Al met al vond ik het wat ongelukkig. Rob Visser is niet boos, maar teleurgesteld, zullen we maar zeggen. :( Maar dat had je misschien al begrepen.
Fred Adam - 31 mei 2012
Beste Tijl, Het verhaal over Wagner bij KVDB gisteravond was wel erg beperkt en eenzijdig. Inderdaad werd over het hoofd gezien dat Barenboim al in 2001 Wagner gedirigeerd heeft in Jeruzalem. Ook leek je mee te gaan in de suggestie van de heren dat muziek 'goed' of 'fout' (en dan vooral 'fout') kan zijn - volgens mij kan dat juist niet: de muziek is geniaal al is de maker een gemankeerd mens. Dat kwam er naar mijn gevoel te weinig uit. Ook wat je over de Parijse première van Tannhäuser zei (het was maar een halve zin) was pertinent onjuist. Het illustreert het tweeledige wat ik met je programma 'de Tiende van Tijl' heb: belangrijk dat er zo'n programma is, je dóet het ook leuk, maar er zitten soms heftige hiaten, misleidende anekdotes en zelfs fouten in. En dan nu weer bij wagner, waar echt wel iets uit te leggen viel. Jammer: gemiste kans! Maar misschien lieten KVDB je ook weinig ruimte?
wim van dijk - 31 mei 2012
In2001 speelde Barenboim (jood) wagner te israel (kranten sonden er vol van. Je bewondering voor het accord van wagner kun je geginnen bij bach (1685) die eindigheid symbolisch aangeeft door een slotaccoord op dominant.Ma.w. bestudeer even de gescjiedenis van de tonaliteit. Het directieverhaal nonsens .Hoe je zo ongelofelijk stompzinnig kunt wegkomen over muziek (je passie ) bij de e.o. Je verhaaltje en alles over politiek klonk wel erg entartet Zelden zoveel nonsens in 1 uitzending Succes met je muziekstudie Lees Willem Pijper. ( ps. dit gaat niet over sex,,is een componist ).
Theo Bakkum - 14 mei 2012
Beste Tijl, Met veel plezier naar je programma over klassieke muziek en de werking van hersenen gekeken. Mooi en openhartig gemaakt. Waarom vinden we muziek mooi? Getriggerd door wat jij liet zien heb ik de volgende verklaring. Muziek activeert de primaire hersendelen. Waar ook emotie, pijn, sex, zitten. Alle gericht op overleving van de soort. Ik denk dat muziek appelleert aan onze oude gewoonte / oplettendheid om via geluid de veiligheid van de omgeving te bepalen. Dat we blij worden als de spanning weg genomen wordt en gerust gesteld zijn. Dat hierbij endorfines vrij komen die verslavend zijn. Afhankelijk van je behoefte om met gevaar in aanraking te komen houdt je van meer of minder complexe muziek. Koele rationele verklaring, neemt vast je plezier in de muziek niet weg. Wat vind je van de gedachte?
Maarten ♥ Klassiek - 12 mei 2012
@Tijl: Prachtig je 'Tijl ♥ Klassiek' CD, vandaag ontvangen en in één zit beluisterd op de bank. Aan jou heb ik een verzoek. Zou jij een selectie advies kunnen geven voor een aantal van de "mooiste klassieke CD's"? Vanuit de gedachte van jouw CD, welke klassieke uitvoeringen zou je, iedere (beginnende) liefhebber aanraden, om in de kast te hebben. Misschien een idee om te gebruiken mocht er een nieuwe tiende van tijl reeks komen. Een motivering horen is namelijk ook erg leuk, wanneer hoorde je de uitvoering, wat greep je erin aan, wat hoor je, hoe kwam de muziek tot stand en wat maakt de compositie uniek. Succes Maestro!
sigrid en roos - 08 mei 2012
hee tijl we vinden je sokken super stoer!!
KaMarAs - 27 maart 2012
Wanneer komt de uitzending van Hoofddorp op TV?
Arenda - 18 maart 2012
Hallo Tijl! Gisteravond ontzettend genoten, en vooral heeeeeel veel gelachen in Deventer! Geweldig goed gedaan, en erg leuk dat er zo'n stuk klassiek in zit! Was verbaasd hoeveel ik er van herkende! Veel succes nog met de show!
Yoen - 14 maart 2012
'ola Tijl, Linda bloost nog steeds :-) Leuke avond gehad met déja vu aan het Halleluja van Handel, mijn moeder draaide vroeger altijd de versie van The New London Chorale met Vicky Brown en Madeline Bell. Ga zeker zitten voor volgende seizoen Tiende van Tijl, veel plezier met de show verder! Grtz Y.
Ed - 14 maart 2012
Hoi Tijl, Leuk dat ik een bijdrage mocht leveren vanavond in Haarlem. Heb me kostelijk geamuseerd, heel de bronchitis vergeten hahahaha. Dank voor de rosé, proost! Groet Ed
Henny en Harry - 04 maart 2012
Wat een mooie uitleg en wat een prachtige muziek! Heerlijk. Doe er zo nog maar een paar...... wij kopen ze zeker!
fan van de 10e van Tijl - 20 februari 2012
Blij te lezen dat de tiende van Tijl een vervolg krigt. Een leuke tip misschien wel: 10 juni Jeugdorkesten Spektakel Archeon. Verschillende optredens in Arheon. Aan het eind van de dag een gezamelijk optreden. http://www.youtube.com/watch?v=Bil3_j-KCrA
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12
Tijl Beckand op Facebook contact Tijl Beckand
 

twitter Lees op twitter

nieuws Ga naar volledig nieuws overzicht
gastenboek Ga naar het volledige Gastenboek
Laat bericht achter
Naar boven