Uw emailadres wordt niet zichtbaar op de website. Verzenden
Koos - 17 oktober 2011
Hoi Tijl, Ben zelf geen kenner van klassieke muziek, wel liefhebber. De manier waarop jullie "de tiende" maken spreekt mij en velen met mij enorm aan. Er is nog zoveel over deze muziek en de schrijvers daarvan te vertellen dat ik van ganser harte hoop dat jullie hier nog lang door mogen gaan met jullie programma. Niet met een andere presentator. Jij maakt juist het verschil. Jouw oprechtheid in dit programma is zo fijn om naar te kijken. Door jouw uitleg kijk je heel anders tegen de muziek aan en ga je het nog meer waarderen.
Menno Binsma - 15 oktober 2011
Tijl misschien ook de moeite waard. Beethoven Choral Fantasy met Barenboim lijkt sterk op de 9e symfony van Beethoven. Klassiek en modern zoals het optreden van David Gilmour samen met de componist Zbigniew Preisner in de DVD Live in Gdansk. Het beroemde nummer Comfortably Numb wordt samen gespeeld met een vioolorkest. Zeer zeker de moeite waard. Preisner heeft een prachtige cd gemaakt requim for a friend. Een tip is ook het Vocalisten Concours ís-Hertogenbosch (IVC) 2012 21 t/m 30 september 2012. Groeten Menno
Griet - 15 oktober 2011
Hoi Tijl, heb gisteren erg genoten van je show The Gentleman Entertainer. Alleen het stuk over klassiek vond ik iets te lang duren, vreemd, terwijl je met je programma wel altijd kan boeien. Maar behalve dat viel het me helemaal niks tegen. Tot in April! :) Liefs, Griet
Twiki - 14 oktober 2011
Tijl, ik ben altijd een liefhebber van je humor geweest, maar deze theatershow vond ik echt niet grappig. Achteraf had ik spijt dat ik niet in de pauze ben weggegaan. Het klassieke muziek stuk was te lang en te saai en het stuk erna was vol met flauwe seksgrappen. Je improvisatietalent is wat mij betreft je sterkste kant! Jammer dat we daar niet meer van gezien hebben in Zwolle.
Mark - 14 oktober 2011
Tijl, je hebt een mooi programma gemaakt. Ik kijk er elke keer weer met veel plezier naar. Zou je eens kunnen kijken wat je kan met de band Muse. Zij gebruiken veel klassieke stukken in hun nummers. Bijv. United States of Eurasia of Butterflies & Hurricanes. En staan daarbij ook nog eens over de hele wereld in volle stadions te spelen. Misschien een mooi onderwerp voor je programma. Blijf zo door gaan. Jij maakt klassieke muziek aantrekkelijk voor leken zoals ik.
Luuk - 13 oktober 2011
Wat een show deze avond in Zwolle. Je hebt mijn al bestaande passie voor klassieke muziek weer aangewakkerd. En heb genoten van je humor. Maar ook de prachtige momenten die je hebt gemaakt. Super! Vriendelijke Groet Luuk
Elsa Blaaser - 13 oktober 2011
Beste Tijl, Wat heb ik ontzettend genoten van je 4e aflevering. Ik ga de voorgaande 3 ook bekijken op Uitzending Gemist. Ik was geen fan van je, jouw hmor spreekt me niet zo aan en Ruben vd Meer kan ik echt niet zien, maar MAN, wat een vakmanschap en bezieling toon je in dit programma. Je verraste me al tijdens het Hofvijverconcert. Ik hoop dat je nog heel veel (niet alleen jonge) mensen kennis laat nemen van de schoonheid van klassieke muziek. Chapeau!!!
Hans - 13 oktober 2011
Dag Tijl, 4e aflevering gezien. Je toonde een afbeelding van Moussorgsky. 'k Heb van de week ook het Uur van de Wolf bekekenen over Harry Nilsson. Frappante gelijkenis als je de portretten van hen ziet aan het eind van hun leven. Gefeliciteerd met het programma.
Jet - 12 oktober 2011
Hallo Tijl, Dankjewel voor je bezieling in je nieuwe programma. Vanavond zag ik voor het eerst een stukje en ben direct de andere via de site gaan bekijken! Omdat ik wel ben opgevoed met klassieke muziek heb ik als puber er eigenlijk een soort allergie voor ontwikkeld. Maar de laatste tijd (ben nu bijna 30) ben ik er juist weer van gaan houden. Ik ben je heel erg dankbaar, voor mij is jouw doel al bereikt!
skwuich - 12 oktober 2011
Beste Tijl, Bij deze wil ik je laten weten dat ik met erg veel plezier naar de tiende van Tijl kijk. Ik ben een (ondertussen iets oudere) jongere die altijd geinteresseerd is geweest in klassieke muziek maar nooit wist waar te beginnen met luisteren en eigenlijk altijd achtergrond en context miste. Jouw programma maakt klassieke muziek een stuk beter benaderbaar voor de leek, waarvoor dank!
Hans - 12 oktober 2011
Beste Tijl, ook ik wil van harte jouw kruistocht tegen de gevestigde muziekcultuur bij jonge mensen ( ze weten niet beter) en voor de klassieke muziek ondersteunen. Je gemeende enthousiasme en bevlogenheid moeten mensen aanzetten om eens te leren LUISTEREN. Dat is waar het bij muziek om gaat! Als er dan nog een verhaal van jou aan wordt toegevoegd kan het inderdaad alleen maar verrijkend werken in je leven. De term "klassieke muziek" is wel erg beladen en vindt daarom weinig gehoor bij de jonge snelle mens van deze tijd. Wat jij probeert te doen is mensen te laten openstaan voor de indrukken die ons worden aangereikt door genieŽn ( componisten) die ordening in klanken konden aanbrengen en daarmee je ziel kunnen roeren. Hoe kan dat? Ik hoop echt dat het elitaire van klassieke muziekbeoefening snel mag verdwijnen. Jouw cd en je programma zetten daartoe aan en getuigen daarvan. Hou vol!
Louis van Hattem - 12 oktober 2011
Ik ben zeer onder de indruk hoe je de klassieke muziek onder de aandacht brengt. Heb direct je cd aangeschaft en kijk uit naar de volgende tv uitzending Tiende van Tijl.
wim van eeden - 11 oktober 2011
Beste Tijl. Op de Rietveldacademie heb ik les gehad van een Belgische docent Hr Barrion (naar ik me herinner) Die maakte de combinatie klassieke muziek - schilderkunst waarin je ontdekte dat ontwikkelingen volslagen parallel liepen. Magnifiek boeiende lessen: bijv. de overeenkomst tussen Jackson Pollock en SchŲnberg of Matisse en Cezanne. De muziek en de schilderkunst kregen zo veel meer betekenis!
Marg de Vos - 11 oktober 2011
Beste Tijl, ik heb net gekeken naar de herhaling van Pauw en Witteman, waarin je een lans breekt om de klassieke muziek meer bekendheid te geven, met name onder jongeren. In de zestiger jaren heeft Henri Arends, destijds dirigent van het Noordhollands Philharmonisch orkest in Haarlem hetzelfde gedacht en gedaan. Tijdens zijn concerten zag hij weinig jongeren onder zijn gehoor. Dat zette hem aan het denken en hij organiseerde een Hartewens-Festival. Daarin konden jongeren tussen de 15 en 20 jaar hun hartewensen op muziekgebied kenbaar maken. Dit resulteerde in 1964 in een driedaags festival met 50 concerten in diverse zalen voor 1200 jongeren. Ik mocht daar de administratrice van zijn en dit organiseren m.m.v. vele gemeentelijke diensten. De jongeren kwamen uit het gehele land en werden ondergebracht in jeugdherbergen, gastgezinnen en andere slaapgelegenheden. Het festival werd gehouden tussen Kerst en Nieuwjaar. De Vleeshal op de Grote Markt was het hart van de organisatie, dat 24 uur per dag bemand was. Soms kwam Godfried Bomans even buurten. De concerten werden zo gepland dat jongeren soms eerst naar een klassiek recital gingen, omdat er daarna een populair concert was. Zo hoorden ze eerst klassiek en dan pop of iets anders. Artiesten die optraden waren o.a. Ingrid Haebler, DaniŽl Wayenberg, Ramses Shaffy + Liesbeth List, Boudewijn de Groot, Cuby & the Blizzards en vele anderen. 's Avonds was er ťťn groot concert, waarin de stoelen uit de Grote Zaal van het Concertgebouw (tegenwoordig de Philharmonie) gingen en er zaten soms 1500 jongeren op de grond. In het archief van de gemeente Haarlem is foto- en beeldmateriaal te vinden. Dit wilde ik u laten weten, want uw initiatieven voor de klassieke muziek zijn hartverwarmend. Bedankt!
M.J. den Haan - 11 oktober 2011
Beste Tijl, Complimenten voor je presentatie van klassieke muziek! Heeft deze tijd nodig. Ik wil je een pianistisch fenomeen onder de aandacht brengen. M.i. de beste pianist van deze tijd die echter kunstmatig van het podium wordt weggehouden vanwege zijn kritiek op conservatoria. Ik stuur je iets door met o.a. een sonate van Schumann. Vergelijk de klank van dit stuk met andere pianisten en je begrijpt wat ik bedoel. Filmpje met Schumann sonate (o.a.). Voor dit filmpje moet "real-player" op je computer zijn geinstalleerd; misschien is dat zo. http://www.vpro.nl/programma/vrijegeluiden/afleveringen/14705403/items/15456971/ Het blijft gek dat Volondat niet kan (mag) optreden. Hij is in feite de best onderscheiden pianist ooit; Elisabeth concours piano, reine Fabiola, publieksprijs, prijs van de pers, en purperen medaille. Allemaal eerste prijs; dat is nooit voorgekomen. daarnaast de jongste; allemaal op 20 jarige leeftijd. Op cons.van Parijs daarvoor ook drie eerste prijzen; piano, harmonie en compositie. daarna kwam zijn kritiek op de conservatoria.... Wellicht, Tijl, kun jij deze werkelijk ongelooflijke pianist een podium geven; het is bekend dat het "gewone" publiek gewoonlijk enorm onder de indruk is van zijn life optredens. Met vr. groet: M.J. den Haan
Vincent - 11 oktober 2011
Beste Tijl, Met veel interesse zag ik je interview bij Pauw en Witteman. Helaas zie ik je programma nooit, omdat ik dan meestal pianoles geef aan een muziekschool, waar ik werk. Toch wilde ik je graag attenderen op The Queen Symphony van Tolga Kashif; een prachtig stuk voor koor, solisten en orkest, dat een ideale brug slaat tussen pop en klassiek. Misschien iets voor (een van) je programma ('s)? Veel succes ermee!
monique van woerkom - 06 oktober 2011
Jou liefde voor klassieke muziek, is net zo groot als die voor mij. ik vind het geweldig dit programma, omdat er misschien ook meer jongeren, anders naar gaan luisteren. Ik vind het heerlijk om naar te luisteren, er in weg te dromen, en te huilen. Ga er vooral mee door, dit is echt geweldig.
Franca - 04 oktober 2011
De manier waarop je het programma vorm geeft is boeiend, positief en vernieuwend in een zeurderig NL. Kun je zoiets ook niet doen op maatschappelijk gebied, bijvoorbeeld voorbeelden (al dan niet politiek) die wel werken in de maatschappij onder de aandacht brengen?
Suzanne - 04 oktober 2011
Tijl, ik wens je veel succes en vooral veel plezier in het nieuwe theaterseizoen!
Stan - 22 september 2011
Ik kende Tijl enkel van de lama's wat ik een verschrikkelijk programma vindt. Ik was dan ook stomverbaasd dat ik nu een andere Tijl zag met een programma wat me bleef boeien. Het is afwisselend en je leert er ook nog iets van. Prachtig die muziek. Toch nog iets geworden van die Tijl!
Pascal - 21 september 2011
BEDANKT. 10de van Tijl boeit!! Tja... Ik kan van alles schrijven hoor maar ik denk dat dit genoeg zegt. Nou oke dan... Bedankt, Tijl en makers van het programma, en de 10de van Tijl boeit, omdat... ja wat denk je. De manier, combinatie met humor en... Wacht... uhm zoals ik zei, het boeit! Je hebt niet meer nodig denk ik. Je programma werkt, je lijkt het me ook leuk te vinden en ik geef blijk van mijn waardering daarvoor door te zeggen: BEDANKT HET BOEIT. Oh en het doet er ook echt toe! Trouwens als de site van de avro beter had gewerkt en ik niet in zou hoeven loggen om te zeggen "bedankt ook makers van het programma" dan had ik het daar gedaan en dan had ook avro website lezend NL dit gelezen. Dan zeg ik hier maar avro webmasters NIET bedankt!
linda - 18 september 2011
Schitterend programma. Voor mij het programma om meer te weten te komen over klassieke muziek. Ik wilde me er in gaan verdiepen maar wist niet waar ik moest beginnen. Nu wel.
Laura Willemse - 08 september 2011
Fantastisch dat De Tiende van Tijl terug is en wat een manier om terug te komen. Prachtige aflevering, mijn complimenten! Gisteravond zijn, dankzij jou en het Tiende van Tijl-team, 342.000 mensen meer te weten gekomen over klassieke muziek. Super!
Laurens - 07 september 2011
Hoi Tijl, Ik heb net als zovelen genoten van de Tiende van Tijl. Nooit geweten dat je zo veel van klassieke muziek wist. Het was mooi om te zien dat je zelf helemaal in de muziekfragmenten opging. Je hebt hele laagdrempelige interessante achtergrondinformatie dat vele mensen nieuwsgierig zal maken naar meer. Volgende keer kijk ik weer! Jammer van het wedstrijdfragment, aangezien ze beide goede artiesten zijn.
Riet vW-Z - 07 september 2011
Genoten van de Tiende van Tijl. Goed idee om een Koningin van de Nacht concours te houden. Hele programma had mooie fragmenten en met prima tekst omlijnd. Een plek van een componist bezoeken ivm met een bijzondere gebeurtenis en daar je stempel op zetten is een leuke onderbreking. Niet geweten dat Mendelsohn geschilderd heeft. Nooit te oud om te leren dus. Ik kijk uit naar de volgende uitzending.
LJ - 07 september 2011
De Tiende van Tijl is echt een schot in de roos!! Humor, spanning, emoties, avontuur (op zoek naar de sporen van componisten) en een presentator met duidelijk een passie voor klassieke muziek... Dikke complimenten! Wat een fijne verrassing op deze simpele woensdagavond in september... :)
cilly - 07 september 2011
net gekeken naar 'de Tiende van Tijl'; wat een verademing tussen alle talentenjachten- shows etc. Wat een verrassing.. ik had geen idee dat je zoveel van klassieke muzeik weet. Erg leuk! Ik vond het jammer dat er toch weer een competitie- element in zat met de verkizing van de "koninging van de Nacht". Maar dat mag de pret niet drukken; ik verheug me op het tweede deel!
richard - 05 september 2011
Tijl, gefelliciteert met het behalen van het guiness world book of records. Geen slechte prestatie voor een ex lame ;)
Jermy - 22 juli 2011
Ik ben erg blij dat "De Tiende van Tijl" a.s. seizoen op de televisie terug is. De (test-)aflevering in 2010 was uitstekend. Gelukkig zijn er genoeg 'dingen' ingetoetst zodat het programma terugkomt. Ga zo door en neem ons bij de hand in de klassieke wereld!
Stephany - 21 juli 2011
Hoi Tijl nog bedankt dat ik met je op de foto mocht was wel erg moe maar nog heel erg Bedankt het was in leeuwarden na de show 5 juni ik kom volgend jaar naar groningen naar de grote improvisatie show!!! Xxxx Stephany
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12
Tijl Beckand op Facebook contact Tijl Beckand
 

twitter Lees op twitter

nieuws Ga naar volledig nieuws overzicht
gastenboek Ga naar het volledige Gastenboek
Laat bericht achter
Naar boven