Songfestival Ding-A-Dong Sing-A-Long
18 Februari 2016

Op maandag 9 mei 2016 is het weer zover: De Ding-A-Dong Sing-A-Long in het DeLaMar Theater in Amsterdam!
Wat je je daarbij voor moet stellen? Een mix van een handjevol oud-songfestival winnaars, allerhande Europese vlaggetjes, vier hectoliter rosé, dragqueens een blik lenige dansers, Jamai Loman, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer, Rick Paul van Mulligen, Diva May Day en een ontplofte zaal met schorre kelen. Dit alles onder leiding van zelfbenoemd Eurovisiesongfestivalgoeroe Tijl Beckand.

Op maandag 9 mei gaat het dak eraf: De Ding-A-Dong Sing-A-Long goes Sweden. Bij deze editie zullen Frizzle Sizzle, Sandra Kim, Sieneke en Marcelino Wunderlich ook van de partij zijn! 

Dress code: be who you wanna be
Advies: dinsdagochtend vrij nemen
Koop je kaartje op: www.delamar.nl

 
Gastcollege bij Jinek
27 Januari 2016
Gisteravond was Tijl te gast bij Jinek om een tipje van de sluier op te lichten van het nieuwe seizoen van de Tiende van Tijl. Speciaal voor deze gelegenheid gaf hij, bijgestaan door het Matangi Quartet, een gastcollege over strijkkwartetten door de jaren heen, van Hayden tot Beethoven. Benieuwd naar de prachtige muziek en de verhalen achter deze stukken en hun componisten? Bekijk het fragment hier.
Tijl ♥ Klassiek - The collection
22 Januari 2016
De eerste verzamelbox van de Tijl ♥ Klassiek collectie is een feit. Drie eerder uitgebrachte CD's zijn in deze box gebundeld voor nog meer luister plezier. 
"Vanaf mijn 14e luister ik fanatiek naar klassieke muziek. Spelen kan ik niet, luisteren des te beter. Begonnen bij Beethoven, geëndigd bij Gershwin en daartussen ben ik nog altijd van alles aan het ontdekken. De laatste jaren wordt me steeds vaker gevraagd: maak nou eens een mooi lijstje voor me, iets met alleen maar te gekke stukken. Nou, hier is mijn lijst! Maar dat niet alleen; bij elke track krijg je ook mijn persoonlijke verhaal. Want daarmee hoor je niet alleen dat het mooi is, je komt ook te weten waarom het zo mooi is." 
Tijl.

Tijl ♥ Klassiek - The Collection is te koop in onze webshop. 
Tweede seizoen Professor Nicolai & Dr. Beckand
20 Januari 2016
Vanaf april 2016, zaterdagavond, RTL4
Na het eerste seizoen met knotsgekke, levensgevaarlijke en leerzame experimenten is het dit voorjaar tijd voor een tweede reeks van Professor Nicolai & Dr. Beckand. In deze spectaculaire en humoristische spelshow voeren Ruben Nicolai en Tijl Beckand allerlei proeven en testen uit. 

Dit alles natuurlijk in dienst van de wetenschap! Maar ook voor fantastische prijzen voor de twee deelnemende koppels, waarmee Ruben en Tijl de strijd met elkaar aan gaan. 

Schat jij jouw wetenschappelijke kennis hoog in en zou je mee willen doen tijdens de show? Of bekijk je het schouwspel liever vanuit het publiek? Geef je dan snel op!
Vijfde seizoen De Tiende van Tijl
15 Januari 2016
Vanaf 28 januari, iedere donderdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO2!
Opbrengst Stichting Imani
01 December 2015
Mooi nieuws!
De opbrengst van de benefietshow in Schouwburg Amphion te Doetinchem is bekend. De spelers van De Grote Improvisatieshow speelden samen met enkele oud-collega's een bedrag van bijna €20.000 bij elkaar voor Stichting Imani. 

Een prachtig resultaat, waarmee zij een wezenlijke duit in het zakje doen van een stichting die zich inzet voor de rechten van weeskinderen in Kenia.

Voor meer informatie, klik hier
Tijl blijft bij RTL
11 November 2015
Het staat zwart op wit:Tijl blijft ook aankomend jaar televisiemaken bij RTL! Tijl leverde eigenhandig de getekende exemplaren van zijn contract in bij Erland Galjaard. Benieuwd hoe dat ging? Bekijk het hier.
Gisteren bij PAUW: Tijl verrast door platina status CD
02 Oktober 2015
Gisteravond was Tijl te gast bij PAUW om te praten over de lancering van Aangenaam Klassiek 2015 en ©Beckand. Later in het gesprek werd hij verrast door de platina status van beide CD's; dit ervaart hij naar eigen zeggen als zeer bijzonder. Benieuwd naar dit gesprek en het optreden van het pianoduo Scholtes & Janssens? Kijk de uitzending terug via: klik hier
Zaterdag bij De Overnachting: Tijl over o.a. Aangenaam Klassiek en ©Beckand
28 September 2015
Afgelopen zaterdag 26 september was Tijl te gast bij Filemon Wesselink in het late night radioprogramma ‘De Overnachting’ op NPO Radio 1. Van 00.00 tot 01.00 uur vroeg Filemon Tijl een uur lang het hemd van het lijf over zijn daden, dromen en passies. In de dagen voor de release van de CD passeerden de campagne van Aangenaam Klassiek en het geschenk ©Beckand uiteraard de revu. Als voorproefje hiervan trad The Atlantic Trio live op tijdens de uitzending. De setting van het interview, een hotelkamer in Room Mate Aitana te Amsterdam, uitgerust met minibar, belooft een gesprek dat geen onderwerp onbesproken zal laten.
Luister het interview terug via:
Gisteren bij Jinek: Tijl met de bekendmaking van de Charles Beckand CD
17 Juni 2015
Tijl Beckand had eindelijk tijd om eens grondig uit te zoeken hoe het nu zat met zijn overgrootvader Charles Beckand, de in 1924 overleden Belgische componist. Hij stuitte op prachtige verhalen en nog mooiere muziek, die decennia had liggen verstoffen op zolders en in de archieven.

Met hulp van klassieke kanonnen als het Nederlands Blazers Ensemble, The Atlantic Trio en bariton Maarten Koningsberger blies hij de kamermuziek van Charles nieuw leven in.
Kijk de aflevering terug via:
klik hier
Gisteren bij Life 4 You: Tijl, Jamai en Ruben over Echt Waar?! en de Songfestival DING-A-DONG SING-A-LONG
13 April 2015
Echt Waar?! is vanaf zaterdag 18 april te zien op RTL4. 
En een maand later, op 18 mei is de Songfestival DING-A-DONG SING-A-LONG in het DELAMAR theater. Kijk voor informatie op www.delamar.nl
Kijk het fragment terug via:
Ruth Jacott zingt 'Vrede' tijdens Songfestival DING-A-DONG SING-A-LONG
04 Maart 2015
De volledige line-up van de Songfestival DING-A-DONG SING-A-LONG is bekend: naast Sandra Reemer en Heddy Lester & Frank Affolter zingt niemand minder dan Ruth Jacott haar hit 'Vrede' op 18 mei in het DeLaMar Theater.
Kijk voor meer info & tickets op delamar.nl
Songfestival DING-A-DONG SING-A-LONG
18 Februari 2015

Op 18 mei 2015 organiseren Tijl Beckand en Jamai Loman de eerste editie van het Songfestival DING-A-DONG SING-A-LONG in het DeLaMar Theater. 


Tijl en Jamai zetten hun geheime liefde voor het grootste muziekspektakel om tot een jaarlijkse theaterhappening. Samen met Ruben van der Meer, Ruben Nicolai en Rick Paul van Mulligen ontvangen de heren oude legendes als Sandra Reemer en Heddy Lester & Frank Affolter.De avond is een eerbetoon aan meer dan een halve eeuw goede en goed bedoelde songfestivalliedjes. Denk aan Mallemolen, Waterloo, Diva, Euphoria en Als het om de liefde gaat maar ook hits waar je niet meer aan durft te denken. Het DeLaMar Theater staat de avond volledig in het teken van het songfestival met Diva Mayday als special guest.Songfestival DING-A-DONG SING-A-LONG, maandag 18 mei 2015, DeLaMar Theater Amsterdam. Kijk voor meer informatie en tickets op DELAMAR.NLNieuwe DVD: de Lama's reünie
23 December 2014
Het is alweer tien jaar geleden dat Nederland overvallen werd door een chronische slappe lach. In 2004 knalde ongekende humor de Hollandse huiskamers in. De Lama’s Tijl Beckand, Ruben van der meer, Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge improviseerden er lustig op los. 

Negen seizoenen, een Televizier-Ring en uitverkochte theatertours verder, kwam er in 2008 een einde aan de hilariteit. Maar nu, precies tien jaar later, zijn de mannen weer bij elkaar, dus tijd voor een feestje! Samen met Patrick Lodiers en hun allergrootste fans duiken ze de geschiedenis van de Lama’s in, die verteld wordt aan de hand van de meest populaire fragmenten en sketches. Ook nooit eerder vertoonde beelden komen aan bod, zoals backstage materiaal van de uitverkochte tours en niet eerder vertelde verhalen. 

Op shop.bnn.nl is een speciale DVD te koop met de twee afleveringen ONGECENSUREERD. En een DVD met nooit eerder vertoond beeldmateriaal!
Benefietvoorstelling voor Stichting Imani
04 December 2014
OP 3 december stond De Grote Improvisatieshow in het Oude Luxor Theater in Rotterdam voor een benefietvoorstelling. Voor het negende jaar op rij zetten de spelers zich in voor Stichting Imani. De opbrengst van vanavond gaat naar deze stichting, die zich inzet voor de rechten van weeskinderen in Kenia. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingimani.nl
De Tiende van Tijl op reis: De Préludes van Frédéric Chopin
04 December 2014
Op Tweede Kerstdag maakt Tijl Beckand in de special van De Tiende van Tijl een reis kriskras door Europa om een portret te maken van Frédéric Chopin en zijn onbetwiste meesterwerk de Préludes. Op locaties als Warschau, Parijs en Mallorca duikt hij in het leven van Chopin.
Tijl start in de geboorteplaats van Chopin, Warschau. Daarna reist hij door naar Parijs waar Chopin een groot deel van zijn leven woonde en werkte. Maar ook Mallorca wordt in beeld gebracht: de plek waar hij het grootste gedeelte componeerde van zijn vierentwintig Préludes (op. 28). Tevens de plek waar tot op heden de piano staat waar hij zijn befaamde Préludes op componeerde. Tijl vertelt over het bewogen leven van de componist, zijn successen maar ook zijn angst voor spelen in het openbaar. 

2e Kerstdag 
Deze special over Chopin wordt uitgezonden op Tweede Kerstdag 2014 en is de derde special van De Tiende van Tijl. Zo maakte Tijl eerder een special over de Matthäus Passion van Bach en Le Sacre du Printemps van Stravinsky. 

De Grote Improvisatieshow theaterseizoen 2014-2015
12 Juni 2014
De Grote Improvisatieshow theatertour zit er alweer op... 

Maar wees niet getreurd, het nieuwe theaterseizoen staat voor de deur. We trappen aan het eind van deze zomer af in het Openluchttheater te Bloemendaal. 

De kaartverkoop is nu gestart dus neem een kijkje op de site wanneer de show bij jou in de buurt komt! www.degroteimprovisatieshow.nl/agenda
Jamai, Tijl en Ruben brengen WK single uit.
22 Mei 2014Het
nummer heeft alles in zich om het lijflied van Oranje te worden: een
verdediging van humor, een middenveld van ritme en een aanval van hiphop!Bekijk hier de clip of luister het nummer via iTunes!
De Tiende van Tijl wil hit maken van Händel-aria
10 April 2014
Tijl Beckand wil klassieke muziek brengen waar het nooit komt: op nummer 1 in de hitparade.
Aan de vooravond van het nieuwe seizoen van De Tiende van Tijl, dat start op 11 april om 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 3, heeft Tijl het Nederlands Blazers Ensemble gestrikt om samen met de jonge en talentvolle zangeres Maria Fiselier een aria van George Friedrich Händel op te nemen: Ombra Mai Fu.

Help ons deze aria op 1 in de hitlijsten te krijgen en koop 'm hier.
Of bekijk de clip hier

Like 'm, stuur 'm door en koopt 'm allen!!
De Tiende van Tijl op reis: Le Sacre du Printemps, het grootste muziekschandaal ooit!
03 September 2013
Na Passie voor de Mattheus, waarin Tijl Beckand op zoek ging naar de verhalen achter de Mattheus Passion is het nu de beurt aan Le Sacre Du Printemps van Igor Stravinsky. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat dit spraakmakende ballet in premiere ging. Tijl gaat naar Parijs op naar zoek  naar de sporen van Stravinsky, de beroemde impresario Dhiagilev maar ook de choreograaf Nijiski die later krankzinnig zou worden. Bovendien probeert Tijl het antwoord te vinden op de vraag wat in de afgelopen 100 jaar nog meer grote muziekschandalen zijn. En kunnen we nog gechoqueerd worden? Kijk op vrijdag 27 december om 20.30 uur naar Nederland 3.
Tijl is vanaf vandaag Peugeot Ambassadeur. Een jaar lang rijdt hij in de 200 pk sterke en sportieve coupé van Peugeot de RCZ.
22 Mei 2013
Tijl: “Peugeot is een merk dat mij als een op maat gesneden pak past. En
rijden in de nieuwe RCZ heeft niets meer met rijden te maken, dat is
gewoon lol maken. Als James Bondfan en liefhebber van klassieke muziek
is dit de ideale auto. Stijlvol, perfect design maar met een
avontuurlijk randje”.
Kaarten voor het nieuwe seizoen van De Grote Improvisatieshow nu verkrijgbaar!!!
17 Mei 2013

Na succesvolle theatertours en het geslaagde televisie debuut van ‘De Grote Improvisatieshow’, gaat er in oktober een nieuw theater seizoen van start.


Ruben van der Meer en Tijl Beckand trekken samen met verschillende gastspelers opnieuw ten strijde om de meest onmogelijke suggesties van het publiek om te vormen tot een stukje toneel dat het midden heeft tussen Shakespeare en Laurel en Hardy, met een scheutje Jackass…

Check de agenda wanneer ze bij jou in de buurt spelen en bestel je kaarten voordat het te laat is!
Tijl Beckand en Ruben van der Meer improviseren door in het derde seizoen van De Grote Improvisatieshow
29 Oktober 2012
Met uitverkochte zalen in heel Nederland en al meer dan 70.000 bezoekers in de voorgaande twee seizoenen, start op 2 november a.s. in Stadskanaal de derde theatertour van ‘De Grote Improvisatieshow’.
Ruben van der Meer en Tijl Beckand spelen weer in alle grote theaters in Nederland en ontvangen een groot aantal gasten. 

Zo zal Jeroen van der Boom meespelen op 10 december in het Circustheater in Scheveningen en op 18 december in het Theaterhotel in Almelo. Jamai Loman improviseert mee op 9 november in Nijmegen en speelt mee op vrijdag 14 december in Zwolle in theater Odeon De Spiegel tijdens de jaarlijkse benefietvoorstelling. 

Met deze benefietvoorstelling zetten Tijl en Ruben zich voor het zevende jaar op rij in voor Stichting Imani, een Nederlandse stichting die de activiteiten ondersteunt van de kindertehuizen van het Imani Rehabilitation Centre in Kenia. 

Andere gasten dit seizoen zijn Mimoun Oaïssa, Horace Cohen, Wilko Terwijn en Rick Paul van Mulligen. 

Elke voorstelling van ‘De Grote Improvisatieshow’ is enig in zijn soort. Het publiek maakt de show; voortgestuwd op jouw suggesties creëren Tijl en Ruben met hun gastspelers een voorstelling die elke avond weer uniek is, aan je voorbij dendert en nooit, nee nooit meer terugkeert.  

De meesters van de improvisatie zijn definitief terug in het theater. Bedenk je geen moment, maak het mee!

Kijk voor de speellijst en meer informatie op: www.degroteimprovisatieshow.nl 

Tijl ♥ Klassiek - De Sleutel tot de Schatkamer van de Klassieke Muziek bereikt gouden status
28 September 2012
Tijl ♥ Klassiek - De Sleutel tot de Schatkamer van de Klassieke Muziek heeft de gouden status bereikt. 
Vlak voor de uitreiking van het eerste exemplaar van Tijl ♥ Klassiek - Muziek Tussen Aarde En Hemel, verraste pianiste Iris Hond Tijl met een heel bijzonder cadeau: een gouden plaat voor Tijl's eerste album. Op donderdag 20 september 2012 het 10.000e exemplaar verkocht. Tijl ♥ Klassiek - De Sleutel Tot De Schatkamer Van de Klassieke Muziek mag nu met recht een kroonjuweel genoemd worden.

Omroep WNL was aanwezig bij de presentatie en filmde Tijls reactie op de gouden plaat. Vanochtend in Vandaag de Vrijdag zonden zij de beelden uit en spraken Eva Jinek en Merel Westrik met Tijl hierover. Bekijk hier de uitzending.

Voor meer informatie over Tijl ♥ Klassiek - Muziek tussen Aarde en Hemel, en voor het bestellen van beide albums kijk op tijllovesklassiek.nl

Nieuw album Tijl ♥ Klassiek – Muziek Tussen Aarde en Hemel ligt vanaf 28 september in de winkel
21 September 2012
De nieuwe CD van Tijl Beckand, Tijl ♥ Klassiek – Muziek Tussen Aarde en Hemel, ligt vanaf 28 september a.s. in de winkel. 
Op dit tweede album staan elf prachtige stukken uit 300 jaar muziekgeschiedenis, voorzien van sprekend commentaar van Tijl. Bij ieder muziekstuk vertelt hij zijn eigen verhaal, soms ontroerend, soms geestig, altijd verrassend. Alle muziekstukken zijn op een apart schijfje ook los te horen, zonder commentaar.

Dit album is de opvolger van het succesvolle debuutalbum Tijl ♥ Klassiek – De Sleutel Tot De Schatkamer Van De Klassieke Muziek, waarmee Tijl een introductie tot de wereld van de klassieke muziek gaf. Het album is onderdeel van de Aangenaam Klassiek champagne en bevat o.a. ‘Midsummer Night’s Dream’ van Mendelssohn, ‘Vlucht van de hommel’ van Rimsky-Korsakov en ‘Neptunus’ uit ‘The Planets’ van Gustav Holst Air’.

“Op dit album Waan je midden in een paradijselijk landschap of vlieg door de ruimte naar de maan en verder. Van de oerknal tot nu: muziek tussen aarde en hemel.”, aldus Tijl Beckand.

Wilt u het album 28 september op de deurmat hebben liggen? Bestel hem dan nu hier.
Stem op De Tiende van Tijl voor de Gouden Televizier-Ring
31 Augustus 2012
De stembus voor de Gouden Televizier-Ring is geopend. De Tiende van Tijl staat in de lijst en verdient uw stem! 
Jean-Pierre Geelen betitelde het succesvolle AVRO programma als 'mooiste programmareeks van 2011'. Op 12 december 2012 starten nieuwe afleveringen van De Tiende van Tijl bij de AVRO.

Tijl Beckand verraste vriend en vijand door zijn liefde voor klassieke muziek op zo'n eenvoudige maar adembenemende wijze ten toon te spreiden dat het genre luistertelevisie heruitgevonden is. Na een pilot-aflevering in TVLab 2010 ging op 7 september 2011 op Nederland 3 de eerste serie van de Tiende van Tijl in première. 
Presentator Tijl Beckand zoomt in op de pareltjes van klassieke muziek en de verhalen achter die stukken. Daarnaast probeert hij een antwoord te vinden op de vraag welke rol klassieke muziek vandaag de dag nog in ons leven speelt – of zou moeten spelen. Met dit programma hoopt Tijl, zelf een groot kenner en liefhebber van klassieke muziek, vooral ook jonge mensen kennis te kunnen laten maken met virtuoze componisten van weleer.

Breng uw stem uit via http://www.televizier.nl

Tijl Beckand te gast bij 'De Zomer van 4: Tour du Jour'
13 Juli 2012
Tijl Beckand is op zondag 15 juli te gast bij ‘De zomer van 4: Tour du Jour’.
Hij schuift aan bij presentator Wilfred Genee en ervaringsdeskundigen Gert Jakobs en Danny Nelissen om te praten over de Tour de France. 

In deze dagelijkse, zomerse late night talkshow ontvangt host Wilfred Genee uiteenlopende gasten op het sfeervolle Wilhelminaplein in Naaldwijk/Westland, een plaats met een wielerhistorie.

Uiteraard zijn er beelden van de etappe van de dag, maar er volgen ook reportages vanuit Frankrijk: ‘Jakhals’ Erik Dijkstra doet weer op zijn geheel eigen wijze ter plaatse verslag van de Tour en alles daar omheen. Verder neemt Wilfred met Gert eerder op de dag de kranten door en gaat de noeste ex-wielrenner het land in om kijkersvragen te beantwoorden.

Uitzending: RTL 4, zondag 15 juli tussen 22.30 en 00.00 uur.

Tijl presenteert Edison Klassiek Gala en Hofvijverconcert
14 Juni 2012
Op vrijdagavond 15 juni is Tijl Beckand gastheer van het Edison Klassiek Gala en op zaterdag 16 juni presenteert hij het Hofvijverconcert in Den Haag.
Beide evenementen worden door de AVRO live uitgezonden op Nederland 2 en vinden plaats in het Festival Classique weekend. Tijl Beckand, die afgelopen jaar zijn klassieke muziekkennis al volop tentoonspreidde in De Tiende van Tijl, zijn deze avonden op het lijf geschreven.

Het kroonjuweel van Festival Classique is het Hofvijverconcert. Dit jaar wordt  het concert omgetoverd tot  Classique Olympique en zal het Residentie Orkest net als andere jaren toegankelijke klassieke muziek spelen. Sport en dans zorgen tijdens het concert voor een mooi klassiek schouwspel. Tijl: ‘Het Hofvijverconcert is de klap op de vuurpijl van Festival Classique. Live televisie, klassieke muziek en een orkest op het water; ik ben ontzettend blij dat ik daar deel van uit mag maken.’ 
  
Op de vrijdagavond van het festival krijgen de winnaars in het Kurhaus, tijdens het Edison Klassiek Gala, hun Edisons uitgereikt. ‘Dit zijn de belangrijkste prijzen voor muzikanten die een van de mooiste kunsten levend houden. Ik beschouw het als een eer om dit prestigieuze gala te mogen presenteren’, aldus Tijl.  

Edison Klassiek Gala: vrijdag 15 juni om 21.30 uur bij de AVRO op Nederland 2. 
Festival Classique Hofvijverconcert: zaterdag 16 juni om 21.20 uur bij de AVRO op Nederland 2. 
Festival Classique: 12 t/m 17 juni in Den Haag. 

De Grote Improvisatieshow sluit seizoen af in Heerlen en Alphen aan den Rijn
06 Juni 2012
Tijl Beckand, Ruben van der Meer en hun gasten spelen deze week de laatste voorstellingen van De Grote Improvisatieshow van dit seizoen
Op 6 juni improviseren ze de pannen van het dak in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en op 7 juni sluiten ze hun succesvolle tour af in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn.

Voor de tweede theatertour van De Grote Improvisatieshow trokken Tijl en Ruben wederom langs alle grote theaters in Nederland, waar in totaal 30.000 mensen de voorstelling zagen. De meesters van de improvisatie ontvingen gasten als Tygo Gernandt, Jamai Loman, Mimoun Oaïssa en Rick Paul van Mulligen. 

Elke voorstelling van ‘De Grote Improvisatieshow’ is uniek en onvoorspelbaar. Het publiek maakt de show; voortgestuwd door hun suggesties creëren Tijl en Ruben samen met de gastspelers on the spot een voorstelling die elke keer weer vlamt, die altijd anders is en nooit, nooit meer terugkeert… Snel, scherp, chaos!

De Grote Improvisatieshow is volgend seizoen weer te zien in de grote theaters. Voor meer informatie, klik hier

Tijl Beckand vanavond te gast bij Knevel & Van den Brink
30 Mei 2012
Tijl Beckand is vanavond te gast bij Knevel & Van den Brink
Voor het eerst in zeventig jaar wordt er in Israël weer een concert gehouden met muziek van Richard Wagner. Controversieel aangezien de muziek van de anti-semitische Wagner sinds 1938 werd geboycot. Klassiek muziekliefhebber Tijl Beckand legt vanavond uit of we naar de muziek van Wagner moeten blijven luisteren. Kunnen we de muziek los zien van de verschrikkingen in de Tweede Wereldoorlog?

Knevel & Van den Brink (EO), Nederland 1, 23.00-0.00 uur 
Tijl Beckand te zien in NTR-programma 'Pavlov'
09 Mei 2012
Tijl Beckand is op donderdag 10 mei te zien in ‘Pavlov’, het NTR-programma waarin bekende Nederlanders een vraag aan de wetenschap stellen.
Zelf speelt Tijl geen instrument, maar hij luistert wel veel. Is hij als luisteraar ook muzikaal? Hoe goed kan hij horen en wat doet muziek in het brein? 

Na Pavlov-afleveringen over de creatieve kant van het musiceren met Tim Knol en de fysieke kanten van de uitvoeringspraktijk met Lavinia Meijer, ditmaal: de wetenschap van het luisteren.

Deze aflevering wordt uitgezonden op donderdag 10 mei, 21:00, Nederland 3. Voor meer informatie, klik hier.
CD 'Tijl ♥ Klassiek' genomineerd voor de AVRO Edison Klassiek Publieksprijs
07 Mei 2012
Tijl Beckands CD 'Tijl ♥ Klassiek: De sleutel tot de schatkamer van de klassieke muziek', is genomineerd voor de AVRO Edison Klassiek Publieksprijs.
Met het dubbelalbum ‘Tijl ♥ Klassiek’ geeft TV/theaterman Tijl Beckand een introductie tot de wereld van de klassieke muziek. Hij koos 12 stukken uit het klassieke repertoire, en geeft daar zijn eigen verhaal bij. Soms ontroerend, soms geestig, altijd verrassend.

Op vrijdag 15 juni aanstaande worden de Edisons Klassiek uitgereikt in het Kurhaus te Scheveningen. Het programma wordt live uitgezonden door de AVRO op Nederland 2. De prestigieuze prijzen gaan naar albums van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury onder voorzitterschap van Stef Collignon. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury uit de voordrachten een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden eind mei bekend gemaakt.

Je kunt hier je stem uitbrengen.


Tijl neemt het op tegen Chantal in nieuw seizoen De Jongens Tegen De Meisjes
19 April 2012
Vanaf zaterdag 21 april is De Jongens Tegen De Meisjes terug op RTL 4. Chantal Janzen en Tijl Beckand en hun teams van wisselende BN’ers krijgen weer een fiks aantal vragen, stellingen, dilemma’s en hilarische opdrachten voorgeschoteld. 
Het team dat de hersenspinsels van het andere geslacht het beste begrijpt en de verschillende spelrondes tot een goed einde brengt, maakt de meeste kans op een groot geldbedrag en de overwinning. 

In de eerste aflevering verwelkomt Tijl Jamai Loman, Robert de Hoog en Jeroen Nieuwenhuizen in zijn team en neemt Chantal het samen met Georgina Verbaan, Keet en Natasja Froger tegen hen op.

Nieuw is het spel 'Op Het Matje', waarbij Chantal en Tijl om beurten met hun teamleden opdrachten moeten uitvoeren op een judomat. Beiden spelen met één teamlid en moeten als eenheid verschillende lichaamsdelen op de mat zien te krijgen. Zij moeten zich, onder toeziend oog van een bekende scheidsrechter, letterlijk in allerlei bochten wringen om de opdracht te volbrengen.

De Jongens Tegen De Meisjes: Vanaf zaterdag 21 april, om 20.30 uur bij RTL 4!
Ongelofelijke verhalen in nieuw seizoen 'Echt Waar?!' bij RTL 4
13 April 2012
Tijl Beckand, Jack Spijkerman en Ruben van der Meer zijn vanaf zaterdag 14 april terug met een nieuw seizoen van de komische show ‘Echt Waar?!’ bij RTL 4. 
De succesformule is ongewijzigd: Jack vuurt prangende vragen, humoristische stellingen en triviale kwesties op Ruben en Tijl af. Zij proberen vervolgens om het publiek in de studio te overtuigen dat hun antwoord het enige juiste is en maken daarbij gebruik van beeld- en geluidsfragmenten, decorstukken, verkleedpartijen, bekende special guests en deskundigen. Toch is het ene verhaal ‘Echt Waar?!’ en het andere verhaal klinkklare onzin. Aan het publiek de taak het ware verhaal te kiezen, hoe bizar en ongeloofwaardig deze vaak ook lijkt te zijn.

Dit seizoen van het door Talpa geproduceerde programma, zijn er twee nieuwe vraagrondes aan het succesvolle programma toegevoegd. Allereerst ‘de nieuwsdesk’; in deze ronde nemen Ruben en Tijl plaats achter een ‘Echt Waar?!’-desk en presenteren korte weetjes waarvan het publiek moet bepalen welke waar zijn. En ‘Wie is de echte …?’, in deze tweede nieuwe ronde krijgt het publiek drie personen voorgeschoteld, waarvan er één iets echt bijzonders kan (bijvoorbeeld met een boa constrictor in een heel klein doosje kruipen). Verder is er een nieuwe assistente, Hester, die de heren bijstaat in hun fanatieke strijd om het publiek te overtuigen van hun gelijk. Alles voor de winst en het goede doel natuurlijk. Dat is dit seizoen ‘Stichting Omgaan met Pesten’. Deze stichting zet zich in om het pesten terug te dringen, met hulp aan scholen en aan het slachtoffer. Via ‘Sta Sterk’-trainingen zorgt de stichting dat kinderen zich beter kunnen wapenen tegen pesten. 

Uitzending: vanaf 14 april, elke zaterdag tussen 22.10 en 23.10 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/echtwaar
Tweede theatertour De Grote Improvisatieshow start op 13 april
04 April 2012
Na een succesvolle theatertour in 2011, met uitverkochte zalen in heel Nederland en meer dan 40.000 bezoekers, start op 13 april a.s. de tweede theatertour van ‘De Grote Improvisatieshow’. 
Ruben van der Meer en Tijl Beckand trekken langs alle grote theaters in Nederland en ontvangen gasten als Tygo Gernandt, Jamai Loman, Mimoun Oaïssa en Rick Paul van Mulligen.

Elke voorstelling van ‘De Grote Improvisatieshow’ is uniek en onvoorspelbaar. Het publiek maakt de show; voortgestuwd door hun suggesties creëren Tijl en Ruben samen met de gastspelers on the spot een voorstelling die elke keer weer vlamt, die altijd anders is en nooit, nooit meer terugkeert… Snel, scherp, chaos!

Voor een interview met Tijl over De Grote Improvisatieshow, klik hier
 

Tijl in Ik Hou Van Holland
27 Februari 2012
In de eerste nieuwe aflevering van Ik Hou Van Holland staat Tijl Beckand Guus Meeuwis bij in de vrolijke strijd tegen Jeroen van Koningsbrugge.
Dit doet hij samen met wereldkampioene veldrijden Marianne Vos en illusionist Hans Klok. Het team van Jeroen bestaat uit acteur Geza Weisz, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en cabaretier Ruben van der Meer. 

Het recept is ongewijzigd; de teams spelen de oude vertrouwde Ik Hou Van Holland-spellen, die weer zorgen voor veel hilariteit. Linda de Mol geeft als vanouds leiding aan de gezellige chaos.
Lama's herenigd in improvisatieshow
28 November 2011
De Lama's worden herenigd tijdens De Grote Improvisatieshow. Ruben van der Meer, Ruben Nicolai en Tijl Beckand gaan voor drie voorstellingen samen het podium op.
De grappenmakers worden bijgestaan door Horace Cohen, Danny Gordijn en Wilko Terwijn.

"Na het stoppen van de Lama's zijn we allemaal verschillende kanten opgegaan, maar het is heerlijk om weer samen op het podium te staan en te improviseren", vertelt Tijl Beckand.

De opbrengst van de laatste voorstelling gaat naar Stichting Imani, die weeskinderen in Kenia ondersteunt. "Het is fantastisch dat we de mensen in Kenia die keihard werken voor het welzijn van weeskindjes op deze manier kunnen ondersteunen."

De Grote Improvisatieshow trekt sinds 21 april langs de Nederlandse theaters met verschillende komieken. De voorstellingen met Van der Meer, Nicolai en Beckand zijn op 25 november, 19 december en 20 december te zien.

Bron: www.nu.nl
Benefietvoorstelling
14 April 2011
Op dinsdag 20 december geven Tijl Beckand en Ruben van der Meer in het Chassé Theater in Breda een benefietvoorstelling van 'De Grote Improvisatieshow'.
Met deze benefietvoorstelling zetten Tijl en Ruben zich voor het zesde jaar op rij in voor Stichting Imani. Stichting Imani is een Nederlandse stichting die de activiteiten ondersteunt van de kindertehuizen van het Imani Rehabilitation Centre in Kenia.

Tijl Beckand: 'Stichting Imani doet werk dat van levensbelang is. Weeskinderen een dak, voedsel en een bed geven is belangrijk, maar dat deze kinderen óók nog een toekomst wordt geboden, is essentieel. Het is een eer om voor het zesde jaar op rij onze bijdrage te mogen leveren".

Kaarten voor deze eenmalige benefietvoorstelling zijn verkrijgbaar via de kassa van het Chassé Theater en de Nationale Theaterkassa.
Chantal Janzen gaat strijd aan met Tijl Beckand
22 Maart 2011
Chantal Janzen en Tijl Beckand staan lijnrecht tegenover elkaar in een nieuw programma. De twee presenteren de humoristische spelshow De Jongens tegen de Meisjes, onthulde Janzen donderdag in de ochtendshow van Edwin Evers.
In De Jongens tegen de Meisjes nemen twee teams het tegen elkaar op. Het ene team, onder leiding van Janzen, bestaat uit bekende vrouwen. Het andere bestaat uit Beckand en bekende mannen. "We gaan ook koppels erin duwen, het kan dus zijn dat een bekend Nederlands koppel tegen elkaar gaat strijden."

Net als bij Ik Hou van Holland worden de teams bijgestaan door het publiek. Achter het damesteam zitten honderd vrouwen, de heren krijgen steun van honderd mannen. "We strijden voor de publieksvakken. Zij gaan er met het gewonnen geld vandoor", legt Janzen uit. "Zo mogen de vrouwen bijvoorbeeld gaan shoppen bij hun favoriete winkelketen."

De opnamen voor Jongens tegen de Meisjes, dat wordt geproduceerd door Talpa, moeten nog van start gaan. De spelshow is vanaf zaterdag 21 mei prime time te zien bij RTL 4.
Tiende van Tijl
25 Februari 2011
De Tiende van Tijl,  één van de meest succesvolle deelnemers aan het TV LAB 2010, krijgt een vervolg in de vorm van een zesdelige serie en zal vanaf 7 september wekelijks te zien zijn bij de AVRO.

Philip Woldringh Hoofd TV Programmering: "Tijl Beckand, zijn unieke relatie met klassieke muziek en zijn humoristisch talent hebben de AVRO en Nederland 3 er van overtuigd dat de Tiende uit kan groeien tot een programma dat op een toegankelijke manier klassieke muziek en amusement samenbrengt."  De AVRO is heel blij met de kans om juist voor een jongere doelgroep op Nederland 3 in haar speerpunt Kunst & Cultuur innovatieve formats onder de aandacht te brengen. "Met de Tiende van Tijl gaat de AVRO ervoor zorgen dat klassieke muziek weer terugkomt op de plekken waar het hoort, namelijk overal. Dat hebben we al laten zien met ons ‘Liszt-in-de-file-aktie’ en er komt nog veel meer aan.

Eindelijk is er een omroep en een net dat het aandurft om klassieke muziek in het hart van de programmering te plaatsen. Het fenomeen klassieke muziek is misschien wel de grootste prestatie die de mensheid ooit geleverd heeft en deze kunstschat ligt al te lang onder het stof achter gesloten deuren. De Tiende van Tijl hoopt de sleutel te zijn die deze deuren voor iedereen gaat openen", laat Beckand weten.
 
Kijk hier de aflevering uit TV LAB 2010 terug. 
Virus op Radio 4 vanaf 17 maart
25 Februari 2011
Tijl Beckand, Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Art Rooijakkers wegens virus naar Radio 4.
Vanaf 17 maart hoor je op Radio 4 in de nacht van donderdag op vrijdag een besmettelijk klassiek muziekprogramma: Virus. Virus is een dynamische late night show met wisselende presentatoren, live optredens en publiek. Het programma richt zich op luisteraars tussen de 20 en 40 jaar met brede belangstelling voor muziek.
 
Virus -wekelijks vanuit de hal van de Rotterdamse Schouwburg- wordt gepresenteerd door een pool van presentatoren onder wie Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Tijl Beckand, Art Rooijakkers, Abdellah Dami en Peter Rosendaal. Niet afkomstig uit de klassieke muziek zijn zij wel degelijk besmet met het ‘klassieke muziek-virus’. Ieder zal op zijn eigen manier het publiek meenemen op ontdekkingsreis door de klassieke muziek. Redactie en presentatoren staan garant voor een onorthodoxe benadering. 
 
Virus gaat over klassieke muziek, maar nu eens op een heel andere manier. Virus wordt vrij, ontroerend, spannend en verfrissend – niet de jaartallen, maar plezier en beleving zullen centraal staan. Het publiek kan zich met een glas in de hand onderdompelen in mooie, fascinerende en spectaculaire live optredens.
 

Virus vindt plaats vanaf 17 maart t/m 23 juni, elke donderdagavond van 21.30-22.30 uur in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. Virus wordt wekelijks 1,5 uur later uitgezonden op Radio 4, op vrijdag van 00.00-01.00 uur. Virus is ook te beluisteren èn live te bekijken op Radio4.nl/virus. Giel Beelen presenteert op 17 maart de première van Virus.
 
Virus is een initiatief van de gezamenlijke omroepen op Radio 4, Concertzaal De Doelen en de Rotterdamse Schouwburg. Virus wordt gemaakt door de AVRO, de website wordt verzorgd door de VPRO/AVRO.
 
Informatie: www.radio4.nl
Tijl Beckand op Facebook contact Tijl Beckand
 

twitter Lees op twitter

nieuws Ga naar volledig nieuws overzicht
gastenboek Ga naar het volledige Gastenboek
Laat bericht achter
Naar boven