Uw emailadres wordt niet zichtbaar op de website. Verzenden
Inez Feytons - 03 januari 2015
hey Tijl ik ben erom fan van je je bent supergrappig en je programma de tiende van tijl is ook supergoed groetjes Inez Feytons uit Belgie
willem venema - 11 december 2014
Hé Tijl, nog bedankt hè. Het was een hilarische & historische avond. We gaan nog een keer schaften, toch? En we zouden nog een keer met N. gaan zitten. vrgrwv
Nelleke - 21 november 2014
Heb me weer opgegeven voor de nieuwe opnames van de tiende van Tijl. Vorig jaar gezien met hoeveel enthousiasme dit programma werd opgenomen. Blij dat er weer een nieuwe serie komt. Genieten dus!!!
Pi-Qui - 28 oktober 2014
heb genoten van je show " De Tiende van Tijl" . Het heeft mij en het Gronings Conservatorium geinspireerd tot een concertreeks bij de Lichtmakers. Op naar het volgende seizoen.
Dirk Honders - 21 augustus 2014
Tijl, ik geniet van je programma. Ik ben enorm verzot geraakt op klassieke muziek, en jij hebt met enkele stukken die nieuw waren voor mij daar ook bij geholpen. Ik luisterde er al langer naar, maar afgelopen seizoen ontdekte ik pas jouw programma. Je raakt me keer op keer weer met al die muziek, ga zo door!
Cees Boerefijn - 16 juni 2014
Naast "Vrije Geluiden" een witte raaf op de vaderlandse TV. Een mooi én fris programma over "waardevaste" muziek ! Alles enthousiast, gevarieerd en heel goed "opgediend" door een echte liefhebber en ontdekker, inclusief de emoties die er bij horen. En gelukkig heel wat meer dan de classic FM-hits ! Daarnaast zien en horen we heel veel jong talent ! Er is hoop ...! Dank en nog heel veel plezier bij veel volgende seizoenen !
Bojoura Blokpoel - 01 juni 2014
Hai Tijl! Wat een ongelofelijk mooie laatste aflevering van dit seizoen van De Tiende! Het raakte me heel erg toen je je tranen liet vloeien na Ave Maria. Ik blijf het ontzettend mooi vinden om te zien met hoeveel liefde en passie je dit programma maakt! Ik hoop van harte op een 4e seizoen en ik ben er dan ook zeker weer bij! Bedankt! Tot snel! Liefs Bojoura
Johanna Meijer - 31 mei 2014
Een heel groot compliment voor Uw programma de tiende van Tijl. Een werkelijk fantastische prestatie! Ik heb nog nooit in mijn hele leven (79 jaar) iemand gehoord of gezien die met zoveel enthousiasme en liefde sprak over muziek. Dat Kyrie van Mozart! Zoals U ons meeneemt naar de hemel. Natuurlijk moet U terugkomen in september!! Had ik U maar eerder ontdekt. Nu heb ik het gevoel dat ik heel veel gemist heb. Heel veel dank voor alle vier uitzendingen die ik wel gevolgd heb. Een lieve groet van Johanna.
josien van loon - 31 mei 2014
Dit jaar pas voor het eerst alle afleveringen gekeken, met heel veel plezier. Balen dat we twee seizoenen gemist hebben. wat een kennisoverdracht en wat leuk gepresenteerd. Het doel wordt bereikt om klassiek goed te beluisteren. Ik hoop dat het volgend seizoen weer door gaat.
Wil Kleinjan - 30 mei 2014
Fantastisch programma! Heel graag een volgende serie. Erg genoten van het Ave Maria. eindelijk eens de tekst gezien die erbij hoorde. Prachtig!
tina - 30 mei 2014
al weet ik niet veel van de klassieken; ik vind het mooi. en de tiende van Tijl: wát een geweldig programma
Wim van de Laar - 23 mei 2014
Graag wil ik Tijl en alle meelezers attenderen op dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=JRR2YnnC0q0 vr.gr. Wim
Janine Kitzen - 13 mei 2014
Zelf ben ik sopraan en ik heb een artikel geschreven over onze gedeelde missie, de drempel naar klassieke muziek verlagen. Hopelijk help ik hiermee 'Ombra Mai Fu' omhoog te krijgen in de charts: http://janine-kitzen.com/nieuws/2014/05/sopraan-met-klassieke-aria-op-1/. Wie weet! Succes!
Piet oudejans - 11 mei 2014
Beste Tijl. Ik was laatst bij de opname. We hebben genoten. Leuk dat je de Nederlandse componisten onder de aandacht brengt. Wil je sweelinck niet vergeten. Hij is van grote invloed geweest op de noordduitse barok , scheidemann. En buxtehude en ook indirect op Johann Sebastián Bach
Loes Feitsema - 10 mei 2014
Wat geniet ik van "De Tiende van Tijl". Vorig jaar 29 sept. 2013 hebben we onze oudste dochter verloren 47 jaar, alsof je door een moker wordt getroffen. Exact 6 maanden later 29 maart j.l. heb ik mijn man verloren, die heeft het verdriet geen plek kunnen geven, denk ik: maar 5 april hebben we in een zang/afscheidsdienst afscheid van hem genomen met de volgende liederen: Non Nobis Domine van P.Doyle Sancta Maria Mater Dei van Mozart Kyrie van A.Bruckner La Vergine van G.Verdi met Soliste Cantique de Jean Racine van Faure Tantum Ergo van W.A.Mozart The Lord's Prayer van Malotte God be with you van J.Rankin Ave Verum van Mozart O Divine Redeemer van Ch.Gounod Het heeft alles wat lichter gemaakt. Ik hoor nog vaak de dienst terug en in de Aula: Het Casta Diva met Maria Callas daarna wat stukken van Barbara Streisand, waaronder Papa, The Rose van Betty Midler en Ever- Green van Barbara tot slot. We kijken er met een goed gevoel op terug, zelfs de kleinkinderen heeft de dienst beroerd en dat doet je goed. Het was voor de kleinkinderen van onze dochter natuurlijk het zwaarste.
Sandra - 09 mei 2014
Hoi Tijl, Wat een ontzettend leuk programma! Mijn vriend en ik kijken elke week en onze muzieksmaken zouden niet verder uit elkaar kunnen liggen. Ik vind vooral de wedstrijd voor de snelste Bumblebee erg leuk, ik heb dat altijd een mooi stukje muziek gevonden. Misschien leuk om te weten dat ook dat stuk gebruikt wordt in moderne muziek. Namelijk in 'On the way to Ainor' van Rhapsody of Fire. Groetjes, Sandra
Will Schmitz - 23 april 2014
Hoi Tijl, voor je redactie. Zoals je weet wordt er nogal eea 'geleend'. Ik dat kader het ik er nog twee. Freddy Breck met Bianca, met sterke verwijzingen naar Capriccio Italien op. 45. Rote rosen verwijst naar peasant and poet van Suppe en Uberall Auf der welt komt uit Nabucco. Het blijft knap hoe die verwevenheid tot stand komt. Mooi programma, ga zo verder. Thxs 4 sharing.
Tilly - 19 april 2014
Al sinds de eerste uitzending van de Tiende heb ik elke aflevering gezien en er van genoten. Vorige week is een nieuwe serie begonnen, ik ging er eens goed voor zitten en toen de uitzending voorbij was had ik zoiets van: wat heb ik nu eigenlijk gezien en gehoord? Dus gisteravond heb ik mezelf een herkansing gegeven, maar helaas, weer het gevoel dat ik 20.25 uur in de HSL stapte, drie kwartier door muziekland heen geraasd heb en uitgestapt ben met het gevoel dat het in zo,n razend tempo gaat dat ik dit seizoen maar even oversla. Helaas....... Tilly
Anny Michel - 16 april 2014
Geachte heer Beckand, Wat geweldig dat U Nederlandse Componisten onder de aandacht brengt. Gaarne attendeer ik U op de in 2013 verschenen CD "Dutch Violin Sonatas", bij het label Aliud, met een 3 tal sonates, door de violist Bob van der Ent en pianist Rene Rakier. Deze sonates zijn door de grote voorvechter van Nederlandse componisten, Willem Noske beoordeeld als van internationaal te zijn. Zie voor meer informatie: www.bobvanderent.nl
Peter vd Wiel - 12 april 2014
Genoten zojuist, (opname) Een klassieke Nr 1-hit, wat dacht je van de Sinfonia nr 40 uitgevoerd door Waldo de los Rios. 13 weken top 40 waarvan 3 weken op nr 1 in 1971. En volgende week gaan we er weer voor.
Nelleke - 11 april 2014
Weer enorm genoten van het nieuwe programma, de tiende van Tijl. Ademloos geluisterd naar jouw kennis van klassieke muziek . Me ook direct aangemeld om een programma bij te wonen want dit wil ik live meemaken!!!
Monique - 11 april 2014
Ik heb je net op radio 2 gehoord, daarna je nieuwste cd besteld en verheug me op de eerste aflevering vanavond van de Tiende van Tijl. Goed begin van het weekend toch?
MIR - 11 april 2014
Dag Tijl, Na het bekijken van P&W meteen even opgezocht waar deze aria over gaat. Verrassend: nu eens niet over een al dan niet onbereikbare liefde of een verloren gevecht, maar over de weldadige schaduw van een plataan. Op de Engelstalige Wikipedia is trouwens een geluidsopname te vinden van Caruso uit 1920. Ook heel mooi.
Lourens J Posthumus - 11 april 2014
Geachte heer Beckand, Ik heb vanavond genoten van uw optreden in Pauw en Witteman. Natuurlijk, het blazers ensemble is in dezen niet vanzelfsprekend, de soliste is een en al charme, de muziek overbekend maar daardoor niet minder mooi..... Maar het aplomb waarmee u een en ander presenteert. Geweldig. Het hoeft geen nummer 1 meer te worden; het is het al. Wij hoeven dat alleen nog maar te in te zien. Fantastisch. Dat zo te kunnen...... Ik ben jaloers.
Wim Faas - 10 april 2014
Beste Tijl, Mooi dat je steeds weer de drempel verlaagd om naar klassieke muziek te gaan luisteren. Je zou mijn boek `Dansen met Bach´ moeten lezen. Bach blijkt helemaal niet zo zwaar. Zijn muziek zit vol met dansmuziek!
Nico v.d. Hoorn - 06 april 2014
Beste Tijl, Ik wilde je even zeggen dat ik het supermooi vind hoe je je kennis en enthousiasme weet over te brengen naar het breder publiek. Het heeft mij in ieder geval aangezet om de klassieke wereld te gaan ontdekken. Bedankt voor deze ‘openbaring’! Ik kijk erg uit naar je volgende cd. Groeten, Nico
André van Baest - 03 april 2014
Beste Tijl, Net als jij ben ik van jongs af aan een melomaan. Ik herken de enthousiaste wijze waarop jij als een ambassadeur klassieke muziek onder de aandacht brengt. Hulde daarvoor ! Ikzelf ben klarinettist en speel in een semiprofessioneel symphonie orkest. Ik heb vroeger nog gespeeld onder de directie van je oom Edgard ! Veel succes met de introductie van je nieuwe CD en ga door ! Groet, André
Bojoura Blokpoel - 31 maart 2014
Lieve Tijl, Ik heb je nu al een aantal keer in het echt mogen ontmoeten, waar ik super dankbaar voor ben! Ik zou je zo graag eens persoonlijk willen bedanken voor de grappige en ook mooie programma's die je maakt en/of waar je aan meewerkt! Helaas klap ik elke keer dicht wanneer ik je zie (laatst nog in Antwerpen) haha! Denk dat het na alle berichten op Facebook en Twitter ook wel duidelijk is dat ik je een topper vind! ;-) Heel veel succes de komende tijd weer met alles! En tot snel! Liefs Bojoura xxx
Cora Hollema - 19 maart 2014
Beste Tijl Beckand, Kunnen wij u verleiden om in ons Comite van Aanbeveling te gaan zitten ? Wij produceren live concerten van klassieke kamermuziek voor ouderen en zieken die niet meer naar concerten kunnen gaan. Op 19 november 2014 gaan Isabelle van Keulen en Ronald Brautigam spelen op een fundraisingavond in Tivoli. Fijn als u uw vrienden daarvoor (gratis) uitnodigt en uw naam aan ons leent. Met vriendelijke groet, Cora Hollema, namens onze directeur, oud-hoboist, Nico de Gier
Shifra - 17 maart 2014
Hallo Tijl, even terug naar dinsdag 28/2 haarlemmerstraat, lunch. Ik zat te wachten op een collega. Een tafeltje verderop zaten 2 mannen in gesprek over muziek. Heel leuk, interessant, nieuwe info. Ergens bekende stem en gezicht van 1 van de 2. Toen mijn collega kwam heb ik het gesprek niet verder kunnen volgen. Jullie stonden op om weg te gaan en jij ving iets op over ons gesprek: mijn zoon Ruben zou in maart vader worden. Mijn collega vroeg wat het zou worden. Ik zei dat ik dat niet wist. Toen viel jij in en zei: een meisje! Verrast keek ik op en zei: hoe heet je, ik heb het gevoel dat ik je ken... Tijl Beckand. Ja zie je wel, wat leuk ben gek op je cd's over klassiek, helemaal top! Maar ik zal je laten weten wat het is geworden. Bij deze: Een jongen: Levi, vernoemd naar zijn opa, mijn man. Lieve groet, Shifra Wurms N N
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12
Tijl Beckand op Facebook contact Tijl Beckand
 

twitter Lees op twitter

nieuws Ga naar volledig nieuws overzicht
gastenboek Ga naar het volledige Gastenboek
Laat bericht achter
Naar boven