Uw emailadres wordt niet zichtbaar op de website. Verzenden
Miranda Koster - 09 juli 2012
Beste Tijl Op dit moment hebben 34 kinderen van de Vuurvlinder te Den haag geen vakantie maar zitten op zomerschool. Tijdens deze zomerschool maken de kinderen een krant voor het VVV kantoor speciaal voor kinderen. Deze week moeten ze een interview houden met een bekende Hagenaar. Ik zou u willen vragen of u hier aan deel wil nemen. Met vriendelijk groet Juf Miranda Koster Groep 6/7 van de zomerschool. (Vuurvlinder in Mariahoeve) ..
Fleur - 24 juni 2012
beste Tijl, in de Coen en Sander show van november vorig jaar zeiden jullie dat jullie erover gingen denken of jullie terugkwamen met e lama's. Gaat het ook gebeuren of worden duizenden fans nu teleurgesteld???
Mouton - 17 juni 2012
Heus, u kunt beter geen klassieke programma's meer presenteren.
:) - 05 juni 2012
tijl u bent geweldig!!
peter muller - 03 juni 2012
Ik bewonder u over het algemeen zeer maar hoorde u bij K&vdB wel errug veel onzin uitkramen over Wagner en Hitler. Ik beveel u het boek "Wagner - De buikspreker van God" van de joodse journalist Martin van Amerongen aan. pjmuller@euronet.nl
Rob Visser - 31 mei 2012
Ik was niet erg gecharmeerd van de manier waarop je Richard Wagner neerzette, gister bij KvdB. Het had toch iets van een posthume karaktermoord. In alle tijd die er sinds zijn dood is verstreken zijn ongetwijfeld ook verhalen een eigen leven gaan leiden, inclusief roddel en achterklap. Dit voorbehoud maakte je totaal niet. Je verhaal was m.i. te dik aangezet en te stellig. Het leek net of je mensen die van zijn muziek kunnen genieten een soort schuldgevoel wilde aanpraten. Je had het over mensen die ondanks de foute denkbeelden van Wagner toch uiteindelijk de verleiding niet kunnen weerstaan naar hem te luisteren. Daarmee toch voeding gevend aan de idee dat de persoon Wagner logischerwijs een obstakel vormt om diens muziek te kunnen waarderen. Ikzelf ervaar dit in ieder geval absoluut niet zo. Al met al vond ik het wat ongelukkig. Rob Visser is niet boos, maar teleurgesteld, zullen we maar zeggen. :( Maar dat had je misschien al begrepen.
Fred Adam - 31 mei 2012
Beste Tijl, Het verhaal over Wagner bij KVDB gisteravond was wel erg beperkt en eenzijdig. Inderdaad werd over het hoofd gezien dat Barenboim al in 2001 Wagner gedirigeerd heeft in Jeruzalem. Ook leek je mee te gaan in de suggestie van de heren dat muziek 'goed' of 'fout' (en dan vooral 'fout') kan zijn - volgens mij kan dat juist niet: de muziek is geniaal al is de maker een gemankeerd mens. Dat kwam er naar mijn gevoel te weinig uit. Ook wat je over de Parijse première van Tannhäuser zei (het was maar een halve zin) was pertinent onjuist. Het illustreert het tweeledige wat ik met je programma 'de Tiende van Tijl' heb: belangrijk dat er zo'n programma is, je dóet het ook leuk, maar er zitten soms heftige hiaten, misleidende anekdotes en zelfs fouten in. En dan nu weer bij wagner, waar echt wel iets uit te leggen viel. Jammer: gemiste kans! Maar misschien lieten KVDB je ook weinig ruimte?
wim van dijk - 31 mei 2012
In2001 speelde Barenboim (jood) wagner te israel (kranten sonden er vol van. Je bewondering voor het accord van wagner kun je geginnen bij bach (1685) die eindigheid symbolisch aangeeft door een slotaccoord op dominant.Ma.w. bestudeer even de gescjiedenis van de tonaliteit. Het directieverhaal nonsens .Hoe je zo ongelofelijk stompzinnig kunt wegkomen over muziek (je passie ) bij de e.o. Je verhaaltje en alles over politiek klonk wel erg entartet Zelden zoveel nonsens in 1 uitzending Succes met je muziekstudie Lees Willem Pijper. ( ps. dit gaat niet over sex,,is een componist ).
Theo Bakkum - 14 mei 2012
Beste Tijl, Met veel plezier naar je programma over klassieke muziek en de werking van hersenen gekeken. Mooi en openhartig gemaakt. Waarom vinden we muziek mooi? Getriggerd door wat jij liet zien heb ik de volgende verklaring. Muziek activeert de primaire hersendelen. Waar ook emotie, pijn, sex, zitten. Alle gericht op overleving van de soort. Ik denk dat muziek appelleert aan onze oude gewoonte / oplettendheid om via geluid de veiligheid van de omgeving te bepalen. Dat we blij worden als de spanning weg genomen wordt en gerust gesteld zijn. Dat hierbij endorfines vrij komen die verslavend zijn. Afhankelijk van je behoefte om met gevaar in aanraking te komen houdt je van meer of minder complexe muziek. Koele rationele verklaring, neemt vast je plezier in de muziek niet weg. Wat vind je van de gedachte?
Maarten ♥ Klassiek - 12 mei 2012
@Tijl: Prachtig je 'Tijl ♥ Klassiek' CD, vandaag ontvangen en in één zit beluisterd op de bank. Aan jou heb ik een verzoek. Zou jij een selectie advies kunnen geven voor een aantal van de "mooiste klassieke CD's"? Vanuit de gedachte van jouw CD, welke klassieke uitvoeringen zou je, iedere (beginnende) liefhebber aanraden, om in de kast te hebben. Misschien een idee om te gebruiken mocht er een nieuwe tiende van tijl reeks komen. Een motivering horen is namelijk ook erg leuk, wanneer hoorde je de uitvoering, wat greep je erin aan, wat hoor je, hoe kwam de muziek tot stand en wat maakt de compositie uniek. Succes Maestro!
sigrid en roos - 08 mei 2012
hee tijl we vinden je sokken super stoer!!
KaMarAs - 27 maart 2012
Wanneer komt de uitzending van Hoofddorp op TV?
Arenda - 18 maart 2012
Hallo Tijl! Gisteravond ontzettend genoten, en vooral heeeeeel veel gelachen in Deventer! Geweldig goed gedaan, en erg leuk dat er zo'n stuk klassiek in zit! Was verbaasd hoeveel ik er van herkende! Veel succes nog met de show!
Yoen - 14 maart 2012
'ola Tijl, Linda bloost nog steeds :-) Leuke avond gehad met déja vu aan het Halleluja van Handel, mijn moeder draaide vroeger altijd de versie van The New London Chorale met Vicky Brown en Madeline Bell. Ga zeker zitten voor volgende seizoen Tiende van Tijl, veel plezier met de show verder! Grtz Y.
Ed - 14 maart 2012
Hoi Tijl, Leuk dat ik een bijdrage mocht leveren vanavond in Haarlem. Heb me kostelijk geamuseerd, heel de bronchitis vergeten hahahaha. Dank voor de rosé, proost! Groet Ed
Henny en Harry - 04 maart 2012
Wat een mooie uitleg en wat een prachtige muziek! Heerlijk. Doe er zo nog maar een paar...... wij kopen ze zeker!
fan van de 10e van Tijl - 20 februari 2012
Blij te lezen dat de tiende van Tijl een vervolg krigt. Een leuke tip misschien wel: 10 juni Jeugdorkesten Spektakel Archeon. Verschillende optredens in Arheon. Aan het eind van de dag een gezamelijk optreden. http://www.youtube.com/watch?v=Bil3_j-KCrA
PETRA - 01 februari 2012
HOE KOM IK AAN DE C'D'S MET KLASSIEKE MUZIEK MET UITLEG , WAAR ZIJN DEZE TE KOOP??????????
Jozien - 12 januari 2012
Beste Tijl, ik doe vrijwilligerswerk voor een blinde man. Ik heb hem de cd Tijl klassiek gedraaid. Hij werd er heel erg emotioneel van. Zo prachtig vond hij de uitleg. Komen er nog meer cd's uit? Die zou ik dan graag willen aanschaffen. Met vriendelijke groeten.
RavensteinKlassiek - 30 december 2011
Op 1 januari 2012 om 5 uur 's morgens start RavensteinKlassiek met haar uitzending van alle soorten klassieke muziek inclusief opera en operette. Het internetadres van de stream is http://listen.radionomy.com/ravensteinklassiek m3u Het inetrnetadres van de website is http://ravensteinklassiek.playtheradio.com Er wordt mp3 uitgezonden op basis van non-stop oftewel 24/7.
fien vlasblom - 28 december 2011
Briljant programma!!!!
Ferry Schaap - 25 december 2011
Ik heb verschrikkelijk genoten van alle afleveringen van "de tiende" en nu zit ik vanavond even te kijken naar "de lange nacht van de klassieke muziek" en dan zie en hoor ik drie mensen praten over klassieke muziek op een manier waarop ze elkaar de loef willen afsteken zonder ook maar iets te verdiepen hoe "het publiek" deze meesterlijke muziekstukken ervaren. Ik zie en hoor alleen maar wat fragmenten en daarna weer oeverloos ge....... . Ik kijk er weer naar uit op het moment dat Tijl weer even duidelijk maakt waarvoor muziek zo verschrikkelijk waardevol is .
Stan Hoofs - 16 december 2011
Beste Tijl, Gisteren was echt een geweldige show. ik vond het erg leuk & mooi, gauw weer doen. Gruss us Kirchroa Stan Hoofs
Ruud Scheijen - 15 december 2011
Geweldige show in Kerkrade, echt super! Ik heb vooral genoten van de klassieke muziek en het verhaal wat je erbij vertelde, kippenvel kreeg ik ervan. Fantastisch einde met Ode to Joy!
Liselotte - 25 november 2011
Ik heb enorm genoten van de 6 afleveringen. Een rustpuntje in de week. Ik hoop op een vervolg volgend jaar!! Bedankt.
Linda Wijnia - 17 november 2011
Hallo Tijl, Wat heb ik ontzettend genoten van de tiende van Tijl. Alsof ik weer terug was op pianoles. Mijn piano leraar kon de muziek ook altijd op zo'n prachtige wijze uitleggen zodat het muziekstuk tot leven komt. Op net zo'n fantastische wijze beleefde ik tijdens uw uitzendingen de gekozen muziekstukken, geweldig! Ik hoop van ganser harte op een vervolg, zo'n ultieme muziekbeleving beleef je maar zelden en dan nog wel met beeld. Daarvoor hartelijk dank.
Eveline - 12 november 2011
Wat een geweldig programma! Zelfs de puberzoons en de katten schoven aan om te kijken. Moeten we nu massaal de AVRO gaan bewerken, zodat er volgend jaar een vervolg komt?
F. Weijers - 12 november 2011
Ik hoop dat de serie die nu is afgelopen een vervolg krijgt in het volgende seizoen. Ik heb genoten!! Doet mij denken aan de muzieklessen die we op school kregen, waarbij ook vaak de link werd gelegd met populaire muziek. NOGMAALS VOLGEND SEIZOEN WEER!!!
alessandra - 11 november 2011
been een hele goede vertellers en knapte tijl ik vindt u fantastisch
Thea - 10 november 2011
Dag Tijl, wat een geweldig programma. Maar helaas was het de laatste (en voor mij de eerste ;-( ) keer. Ik hoop van ganser harte dat het een vervolg krijgt, want ik wil er veel meer van zien. De muziek krijgt op deze manier een "gezicht" en dan luister je er veel beter en geïnteresseerder naar. Veel succes en hopelijk tot volgend seizoen.
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12
Tijl Beckand op Facebook contact Tijl Beckand
 

twitter Lees op twitter

nieuws Ga naar volledig nieuws overzicht
gastenboek Ga naar het volledige Gastenboek
Laat bericht achter
Naar boven