Uw emailadres wordt niet zichtbaar op de website. Verzenden
Elles - 10 november 2011
Hallo Tijl, Wat een leuk programma. Als we niet thuis waren namen we het op of keken het terug via internet. Ook heb ik bij mijn favoriete winkelketen (De Kringloop) een heel aantal LP's gekocht en kook nu terwijl ik luister naar Klassieke muziek. Hoop echt dat je geld krijgt om het volgende seizoen door te mogen gaan. Wij zijn fan.
Bert - 10 november 2011
Zelfs mijn kinderen keken met andere ogen (luisterden met andere oren) naar de muziek. Wat kunnen we doen om er zeker van te zijn dat het programma een vervolg krijgt?
Anneke - 09 november 2011
Wat heb ik weer genoten !Ik ben bij de try-out geweest en hoopte dat er een serie op TV zou komen. Nu maar actie voeren voor nog een serie ,want dit soort Tv is heerlijk ontspannend, maar ook leerzaam. Tijl presenteert het programma op een beschaafde en respectvolle manier. Heel erg bedankt en ik hoop tot ziens in het nieuwe seizoen.
Corrie - 09 november 2011
Dag Tijl, Ik heb enorm genoten van je programma. Heel bijzonder om op deze interessante manier klassieke muziek beter te leren kennen. Ik hoop van harte dat er er een volgend seizoen komt. Ga zo door!
Tara - 06 november 2011
De Tiende van Tijl! Wat een geweldig programma is dat! En dat blijf ik steeds vinden. Iedere keer als ik er naar kijk wil ik andere mensen zeggen hoe leuk het is! Dus vandaar maar hier een berichtje. Ik ben een muziekstudente, met een kleine kennis van klassieke muziek. Naast wat ik op het conservatorium leer is dit een leuke manier van klassieke muziek leren kennen. Knap hoe u dat doet!
Mieke - 02 november 2011
Hoi Tijl, ik wil je heel erg bedanken voor de geweldige show in Schouwburg Amstelveen vorige week. Ik heb erg genoten. Het was geweldig om te horen hoe je je verdiept in de klassieke muziek. Ik hoop dat ik ooit nog naar de Grote Improvisatie show mag gaan! Veel geluk met je verdere shows en programma's. Groetjes.
Hoi - 01 november 2011
Hoi
Rinus - 27 oktober 2011
Een goed concept, maar het programma legt wel erg de nadruk op de presentator. Het is beschamend hoe 'Tijl Beckand' dit programma voor een grote egotrip gebruikt door overal irrelevante persoonlijke kwalificaties aan op te hangen en hoe er continu op hem ingezoomd wordt tijdens de ten gehore gebrachte stukken alsof het programma om Tijl's beleving gaat. Het had wel wat neutraler gemogen, ik haak dan ook af na een aflevering gezien te hebben.
Karin - 27 oktober 2011
Mijn man en ik vinden het een goed programma. Je zou nog wat aan de melodie van het vertellen kunnen verbeteren. Succes!
Jean-Paul - 26 oktober 2011
lachu show met die saaie Peter op zkn berg. Ben benieuwd naar de rest. Grtn JP
Sandra - 26 oktober 2011
Hoi Tijl, wij zitten nu in schouwburg Amstelveen naar jouw show te kijken. Raad het iedereen aan om te gaan beleven wat wij hebben gezien en nog gaan zien. Het is nu Pauze.Alvast bedankt voor deze lachwekkende avond. Doeg xxx Sandra
Fred van den Born - 26 oktober 2011
Beste Tijl, Ik zit nu, 26 okt 2011, weer naar De 10 van Tijl te kijken. En net als tijdens de vorige uitzendingen ben ik verbaasd hoe jouw wijze van presenteren en de inhoud van het programma mij weet te raken. Ik vind het echt een "wererldprogramma". Prima redactie op de achtergrond en oprecht overkomende presentatie. Ga aub in het volgende TV-seizoen hiermee door!! Fred van den Born
Fred van den Born - 26 oktober 2011
Beste Tijl, Ik zit nu, 26 okt 2011, weer naar De 10 van Tijl te kijken. En net als tijdens de vorige uitzendingen ben ik verbaasd hoe jouw wijze van presenteren en de inhoud van het programma mij weet te raken. Ik vind het echt een "wererldprogramma". Prima redactie op de achtergrond en oprecht overkomende presentatie. Ga aub in het volgende TV-seizoen hiermee door!! Fred van den Born
Fred van den Born - 26 oktober 2011
Beste Tijl, Ik zit nu, 26 okt 2011, weer naar De 10 van Tijl te kijken. En net als tijdens de vorige uitzendingen ben ik verbaasd hoe jouw wijze van presenteren en de inhoud van het programma mij weet te raken. Ik vind het echt een "wererldprogramma". Prima redactie op de achtergrond en oprecht overkomende presentatie. Ga aub in het volgende TV-seizoen hiermee door!! Fred van den Born
Cornelis - 26 oktober 2011
Via deze weg zou ik u graag willen zeggen dat ´de tiende´ mij exact biedt wat ik zocht. Al vaak betoverd door een klassiek stuk maar nooit weten waar je dan verder moet gaan. Dank daarvoor. Zoals gezegd ben ik geen kenner, dat zal ik vrees ik ook nooit worden; maar er is weer een deur open gegaan. Veel geluk en bezieling met het programma
Martijn - 25 oktober 2011
Tijl, ik heb me nooit eerder verdiept in de klassieke muziek. Ik ben zelf producer van electro muziek, in mijn ontdekkingsreis in de muziek kwam ik jou complilatie "Tijl Loves Klassiek" tegen op iTunes. Ik dacht dit is misschien een mooi begin om mij eens te verdiepen in klassiek. Enja hoor! Geweldig! Bedankt!
ton teuns - 21 oktober 2011
Hallo Tijl, Had in "Klassieke Zaken" gelezen over je CD's en stond daar heel sceptisch tegenover. Had het deze week tijdens een cursus filosofie over de Sarabande van Händel. Kwam vanmiddag in mijn favoriete CD winkel om iets van Pärt tek open en liep weer tegen jouw CD aan. Goeie bui, dus ook maar meegenomen. Tsjonge, wat een geweldige verhalen blijk jij te kunnen vertellen over muziek die mij zo aan mijn hart gaat! Morgen ga ik terug naar die winkel en koop er drie stuks bij (niks geen copiëren!) voor mijn kinderen om ze uit te leggen waarom die ouwe van hen zo van die rare muziek houdt. Wie weet.....
Koos - 17 oktober 2011
Hoi Tijl, Ben zelf geen kenner van klassieke muziek, wel liefhebber. De manier waarop jullie "de tiende" maken spreekt mij en velen met mij enorm aan. Er is nog zoveel over deze muziek en de schrijvers daarvan te vertellen dat ik van ganser harte hoop dat jullie hier nog lang door mogen gaan met jullie programma. Niet met een andere presentator. Jij maakt juist het verschil. Jouw oprechtheid in dit programma is zo fijn om naar te kijken. Door jouw uitleg kijk je heel anders tegen de muziek aan en ga je het nog meer waarderen.
Menno Binsma - 15 oktober 2011
Tijl misschien ook de moeite waard. Beethoven Choral Fantasy met Barenboim lijkt sterk op de 9e symfony van Beethoven. Klassiek en modern zoals het optreden van David Gilmour samen met de componist Zbigniew Preisner in de DVD Live in Gdansk. Het beroemde nummer Comfortably Numb wordt samen gespeeld met een vioolorkest. Zeer zeker de moeite waard. Preisner heeft een prachtige cd gemaakt requim for a friend. Een tip is ook het Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch (IVC) 2012 21 t/m 30 september 2012. Groeten Menno
Griet - 15 oktober 2011
Hoi Tijl, heb gisteren erg genoten van je show The Gentleman Entertainer. Alleen het stuk over klassiek vond ik iets te lang duren, vreemd, terwijl je met je programma wel altijd kan boeien. Maar behalve dat viel het me helemaal niks tegen. Tot in April! :) Liefs, Griet
Twiki - 14 oktober 2011
Tijl, ik ben altijd een liefhebber van je humor geweest, maar deze theatershow vond ik echt niet grappig. Achteraf had ik spijt dat ik niet in de pauze ben weggegaan. Het klassieke muziek stuk was te lang en te saai en het stuk erna was vol met flauwe seksgrappen. Je improvisatietalent is wat mij betreft je sterkste kant! Jammer dat we daar niet meer van gezien hebben in Zwolle.
Mark - 14 oktober 2011
Tijl, je hebt een mooi programma gemaakt. Ik kijk er elke keer weer met veel plezier naar. Zou je eens kunnen kijken wat je kan met de band Muse. Zij gebruiken veel klassieke stukken in hun nummers. Bijv. United States of Eurasia of Butterflies & Hurricanes. En staan daarbij ook nog eens over de hele wereld in volle stadions te spelen. Misschien een mooi onderwerp voor je programma. Blijf zo door gaan. Jij maakt klassieke muziek aantrekkelijk voor leken zoals ik.
Luuk - 13 oktober 2011
Wat een show deze avond in Zwolle. Je hebt mijn al bestaande passie voor klassieke muziek weer aangewakkerd. En heb genoten van je humor. Maar ook de prachtige momenten die je hebt gemaakt. Super! Vriendelijke Groet Luuk
Elsa Blaaser - 13 oktober 2011
Beste Tijl, Wat heb ik ontzettend genoten van je 4e aflevering. Ik ga de voorgaande 3 ook bekijken op Uitzending Gemist. Ik was geen fan van je, jouw hmor spreekt me niet zo aan en Ruben vd Meer kan ik echt niet zien, maar MAN, wat een vakmanschap en bezieling toon je in dit programma. Je verraste me al tijdens het Hofvijverconcert. Ik hoop dat je nog heel veel (niet alleen jonge) mensen kennis laat nemen van de schoonheid van klassieke muziek. Chapeau!!!
Hans - 13 oktober 2011
Dag Tijl, 4e aflevering gezien. Je toonde een afbeelding van Moussorgsky. 'k Heb van de week ook het Uur van de Wolf bekekenen over Harry Nilsson. Frappante gelijkenis als je de portretten van hen ziet aan het eind van hun leven. Gefeliciteerd met het programma.
Jet - 12 oktober 2011
Hallo Tijl, Dankjewel voor je bezieling in je nieuwe programma. Vanavond zag ik voor het eerst een stukje en ben direct de andere via de site gaan bekijken! Omdat ik wel ben opgevoed met klassieke muziek heb ik als puber er eigenlijk een soort allergie voor ontwikkeld. Maar de laatste tijd (ben nu bijna 30) ben ik er juist weer van gaan houden. Ik ben je heel erg dankbaar, voor mij is jouw doel al bereikt!
skwuich - 12 oktober 2011
Beste Tijl, Bij deze wil ik je laten weten dat ik met erg veel plezier naar de tiende van Tijl kijk. Ik ben een (ondertussen iets oudere) jongere die altijd geinteresseerd is geweest in klassieke muziek maar nooit wist waar te beginnen met luisteren en eigenlijk altijd achtergrond en context miste. Jouw programma maakt klassieke muziek een stuk beter benaderbaar voor de leek, waarvoor dank!
Hans - 12 oktober 2011
Beste Tijl, ook ik wil van harte jouw kruistocht tegen de gevestigde muziekcultuur bij jonge mensen ( ze weten niet beter) en voor de klassieke muziek ondersteunen. Je gemeende enthousiasme en bevlogenheid moeten mensen aanzetten om eens te leren LUISTEREN. Dat is waar het bij muziek om gaat! Als er dan nog een verhaal van jou aan wordt toegevoegd kan het inderdaad alleen maar verrijkend werken in je leven. De term "klassieke muziek" is wel erg beladen en vindt daarom weinig gehoor bij de jonge snelle mens van deze tijd. Wat jij probeert te doen is mensen te laten openstaan voor de indrukken die ons worden aangereikt door genieën ( componisten) die ordening in klanken konden aanbrengen en daarmee je ziel kunnen roeren. Hoe kan dat? Ik hoop echt dat het elitaire van klassieke muziekbeoefening snel mag verdwijnen. Jouw cd en je programma zetten daartoe aan en getuigen daarvan. Hou vol!
Louis van Hattem - 12 oktober 2011
Ik ben zeer onder de indruk hoe je de klassieke muziek onder de aandacht brengt. Heb direct je cd aangeschaft en kijk uit naar de volgende tv uitzending Tiende van Tijl.
wim van eeden - 11 oktober 2011
Beste Tijl. Op de Rietveldacademie heb ik les gehad van een Belgische docent Hr Barrion (naar ik me herinner) Die maakte de combinatie klassieke muziek - schilderkunst waarin je ontdekte dat ontwikkelingen volslagen parallel liepen. Magnifiek boeiende lessen: bijv. de overeenkomst tussen Jackson Pollock en Schönberg of Matisse en Cezanne. De muziek en de schilderkunst kregen zo veel meer betekenis!
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12
Tijl Beckand op Facebook contact Tijl Beckand
 

twitter Lees op twitter

nieuws Ga naar volledig nieuws overzicht
gastenboek Ga naar het volledige Gastenboek
Laat bericht achter
Naar boven